Ρώμη: Εκκλησία vs Δήμος για τα νομίσματα της Φοντάνα Ντι Τρέβι

Πόσα λεφτά "μαζεύει" κάθε χρόνο το διάσημο συντριβάνι;

Φοντάνα Ντι Τρέβι

Μια απίστευτη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δήμαρχο της Ρώμης και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σχετικά με το πώς πρέπει να αξιοποιούνται τα νομίσματα που συλλέγονται από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Κάθε χρόνο… «ψαρεύονται» από το διάσημο σιντριβάνι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία συνήθως δίνονταν στην εκκλησία για να εξυπηρετήσει τους φιλανθρωπικούς τις σκοπούς. 

Τώρα όμως η δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για τη συντήρηση της πόλης. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Εκκλησίας, Caritas, η οποία τονίζει ότι θα πληγούν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που μένουν στην πόλη. 

Η πρόταση της δημάρχου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον προσεχή Απρίλιο. Παρ’ όλ’ αυτά, αρκετοί Ιταλοί ζητούν από τη δήμαρχο, μέσω των social media, να το ξανασκεφτεί. 

Η Φοντάνα Ντι Τρέβι είναι σχεδόν 300 ετών και την επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών. Η παράδοση με τα νομίσματα που πετούν στα νερά του σιντριβανιού ξεκίνησε από τη ρομαντική κομεντί του 1954 «Three Coins in the Fountain» με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Σινάτρα. 

Επίσης,το διάσημο σιντριβάνι πρωταγωνίστησε και στην θρυλική ταινία «Dolce Vita» του 1960, όπου η Anita Ekberg βούτηξε στα νερά του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top