Επτά νεκροί από τη χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Ακυρώθηκαν 1.624 πτήσεις

Η κακοκαιρία έφερε το χάος

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που τις έπληξε. 

Η χιονοθύελλα ξεκίνησε την Κυριακή, σαρώνοντας τις μεσοατλαντικές πολιτείες και προκαλώντας χάος, αφού ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις και διεκόπη και η λειτουργεία του διεθνούς αεροδρομίου Dulles. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν δέκα πολιτείας της χώρας, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Το βαρομετρικό χαμηλό ξεκίνησε από το Μεξικό, όπου προκάλεσε ισχυρές καταιγίδες και αναμένεται να πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χλμ. από το Κολοράντο έως την ανατολική ακτή. 

Συνολικά την Κυριακή ακυρώθηκαν 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια, οι περισσότερες από τα αεροδρόμια Ronald Reagan και Dulles, ενώ άλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν. 

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφεραν οι αρχές των δύο Πολιτειών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top