Ψαράς βρήκε 18 μηνών μωρό να επιπλέει στη θάλασσα

Έκλαψε και κατάλαβε ότι ήταν ζωντανό

Θάλασσα

Ένα αγοράκι, ενάμιση έτους, που επέπλεε μόνο του ανοιχτά της θάλασσας διέσωσε ένας ψαράς στη Νέα Ζηλανδία. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Whakatane Beacon αρχικά νόμισε ότι ήταν κούκλα. 

«Άπλωσα τα χέρια μου, το έπιασα από το μπράτσο και ακόμα κι εκείνη την ώρα πίστευα ότι ήταν κούκλα. Το πρόσωπό του ήταν σαν πορσελάνη, τα κοντά μαλλιά του απλωμένα πάνω στο πρόσωπό του, αλλά έβγαλε μια κραυγούλα και είπα “ω Θεέ μου είναι ένα μωρό και είναι ζωντανό”». 

Το περιστατικό έγινε την 26η Οκτωβρίου κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι στο Βόρειο Νησί. 

Όπως έγινε γνωστό το αγοράκι ξέφυγε της προσοχής των γονιών του που είχαν κατασκηνώσει κοντά στη θάλασσα. Το παιδί άνοιξε την σκηνή την ώρα που οι γονείς κοιμόντουσαν και μπήκε στη θάλασσα, όπου εκεί τα ρεύματα το παρέσυραν στα βαθιά. 

Ο ψαράς, είχε αποφασίσει να ψαρέψει περίπου εκατό μέτρα πιο μακριά από εκεί που ψάρευε συνήθως και αυτό ήταν που έσωσε το αγοράκι. 

«Επέπλεε κανονικά. Αν δεν ήμουν εκεί ή είχα πάει ένα λεπτό αργότερα δε θα το είχα δει. Ήταν πολύ τυχερό, δεν ήταν η ώρα του να φύγει», είπε. 

Όταν ξύπνησαν οι γονείς έτρεξαν στην υποδοχή της κατασκήνωσης. Εκεί ο ψαράς είχε πάει το παιδί που όπως είπε η μητέρα του είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένο και φαινόταν πιο μικρό από ότι συνήθως.

Το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top