O Έντι Ράμα κατεδαφίζει σπίτια Βορειοηπειρωτών

Με την πρόφαση πως είχαν κατασκευαστεί σε στρατιωτική έκταση

Σε μια επίδειξη δύναμης ο Έντι Ράμα έδωσε και πάλι εντολή για να γκρεμίσουν σπίτια βορειοηπειρωτών στη Χειμάρα. 

O Αλβανός πρωθυπουργός γι’ άλλη μια φορά έδειξε το δημοκρατικό του πρόσωπο στους βορειοηπειρώτες. Κατεδάφισε κατοικίες και επιχειρήσεις στη Χιμάρα με την πρόφαση πως είχαν κατασκευαστεί σε στρατιωτική έκταση. 

Το οικόπεδο αυτό είχε αγοραστεί από την οικογένεια Μπάλα πριν από 30 χρόνια. Η οικογένεια δηλώνει ότι κατέχει τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας που αποδεικνύουν πως είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες. Στο οικόπεδο αυτό έχτισαν 4 σπίτια και 2 επιχειρήσεις, ένα εστιατόριο κι ένα μίνι μάρκετ. Όλα αυτά έγιναν συντρίμμια μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια δεν έλαβε καμία ενημέρωση, ενώ αυτό προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία για την κατεδάφιση, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αδειάσει τα κτίρια από το περιεχόμενο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες τους, αρπάζοντας από μετρητά μέχρι λάδι και ρακί. Η κατεδάφιση έγινε με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσε το σημείο και στη συνέχεια συνέλαβε μέλη της οικογενείας που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις κατεδαφίσεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένα κορίτσι 14 ετών.

Η συγκεκριμένη περιοχή που είναι περιζήτητη έχει καταληφθεί από ανθρώπους που ανήκουν στον στενό κύκλο του Αλβανού πρωθυπουργού και έχουν χτίσει κατοικίες και επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο, στην υποτιθέμενη δηλαδή στρατιωτική έκταση , θα χτιστεί τουριστικό θέρετρο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top