15χρονη πέθανε σε πτήση από σάντουιτς που είχε σουσάμι

Το είχε αγοράσει στο αεροδρόμιο του Heathrow

Η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse

«Μπαμπά βοήθησε με! Δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω!». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια μιας 15χρονης που ταξίδευε αεροπορικώς από το Λονδίνο για τη Νίκαια της Γαλλίας, μαζί με τον πατέρα της κι ένα συμμαθητή της. 

Σήμερα έγινε στο Λονδίνο η δίκη για τον θάνατο της της Natasha Ednan-Laperouse, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ από σάντουιτς που αγόρασε στο αεροδρόμιο του Heathrow, τον Ιούλιο του 2016. 

Η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse

Η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse

Το κορίτσι αγόρασε από τα καταστήματα του αεροδρομίου ένα σάντουιτς, το οποίο περιείχε σουσάμι. Η κοπέλα ήταν αλλεργική στο σουσάμι, έτσι μέσα στην πτήση δεν μπορούσε να αναπνεύσει και παρά τα χάπια που της έδωσε ο πατέρας της, κατέληξε σε νοσοκομείο της Γαλλίας, λίγες ώρες αργότερα. 

Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι στο σνακ που αγόρασε η κόρη του δεν αναγράφονταν τα συστατικά, καθώς και ότι εμπεριεχόταν σουσάμι ψημένο μέσα στη ζύμη, χωρίς να είναι ευδιάκριτο. 

Από την άλλη, η αλυσίδα με τα σάντουιτς σημειώνει πως επειδή τα προϊόντά τους φτιάχνονται εκείνη την ώρα, δεν αναγράφονται λεπτομερώς τα συστατικά. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι  υπάρχουν στο κατάστημα ενδείξεις που αναφέρουν ότι οι πελάτες μπορούν να ρωτούν υπεύθυνο του καταστήματος για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse

Η 15χρονη Natasha Ednan-Laperouse

Η ακρόαση θα αξιολογήσει επίσης τα μέτρα διάσωσης που έλαβαν οι υπάλληλοι της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας, η εκπαίδευση που τους δόθηκε και ο εξοπλισμός που είχαν για να αντιμετωπίσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Αναμένεται να εξεταστεί επίσης εάν το αεροσκάφος θα έπρεπε να έχει αλλάξει πορεία προς ένα πιο κοντινό αεροδρόμιο, όπως η Λιόν.

Η 15χρονη ταξίδευε στη Νίκαια για τέσσερις μέρες, πριν πάει σε χριστιανικό φεστιβάλ στο Norfolk και στη συνέχεια για διακοπές στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η έρευνα συνεχίζεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top