Άγρια επίθεση δέχτηκε στην Ιταλία η διάσημη performer Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Άνδρας τη χτύπησε στο κεφάλι με πορτραίτο της

Επίθεση μέσα στο Palazzo Strozzi στη Φλωρεντία δέχτηκε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Η διάσημη performer βρισκόταν στην αυλή του παλατιού που λειτουργεί ως μουσείο και φιλοξενεί την έκθεσή της έως και τις 20 Ιανουαρίου.

Κάποια στιγμή, ένας άνδρας την πλησίασε και τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα πορτραίτο που απεικόνιζε την ίδια και το οποίο φέρεται να είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Palazzo Strozzi, η 71χρονη Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, παρά το γεγονός ότι η κορνίζα του πορτραίτου ήταν ξύλινη.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είναι εικαστική καλλιτέχνης από τη Σερβία. Σήμερα εργάζεται κατά κύριο λόγο στη Νέα Υόρκη. Δραστηριοποιείται στην Performance Art, σε μια ακροβατική του σώματος και της ψυχής, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Είναι γνωστή για τις παραστάσεις της οι οποίες ερευνούν την σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, σε μια προσπάθεια να «ελευθερωθούν» και οι δύο, μα κυρίως για την έκθεσή της χωρίς όρια σε κινδύνους χάριν της τέχνης που εκπροσωπεί. Όπως την ορίζει η ίδια, η performance art είναι η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής και όχι μια παράσταση θεατρικού τύπου. Έχοντας αναδείξει ως τέχνη την απελευθέρωση από τα όριά τους, του σώματος και της ψυχής, εκπαιδεύει σήμερα ομάδες που θα συνεχίσουν την τέχνη αυτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top