Καταδικάστηκε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος

Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 ημερών στον Ελληνοαμερικανό

Σε ποινή φυλάκισης 14 ημερών, πρόστιμο 9.500 δολαρίων και 200 ώρες εθελοντικής εργασίας καταδικάστηκε ο Ελληνοαμερικανός πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ο πρώην συνεργάτης του «πλανητάρχη» είχε αποδεχθεί την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στους ομοσπονδιακούς πράκτορες του FBI, που ερευνούσαν την ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους που ισχυρίζονταν ότι διέθεταν στοιχεία θα έφερναν σε δύσκολη θέση τη Χίλαρι Κλίντον.

«Ήμουν ενθουσιασμένος που συμμετείχα σε κάτι στο οποίο πραγματικά πίστευα. Έκανα ένα τρομερό λάθος. Είμαι καλός άνθρωπος και είμαι έτοιμος να δεχτώ την ποινή μου» δήλωσε ο ίδιος.

«Απλώς, ήταν αφελής και ανόητος»  ο συνήγορος του Παπαδόπουλου, Τόμας Γκριν, ο οποίος σχολίασε πως ο ίδιος και ο πελάτης του είναι «πολύ ευχαριστημένοι με την ποινή».

Ο ηλικίας 31 ετών Παπαδόπουλος έφτασε στο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σιμόνα Μαντζιάντε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε δικαστήριο αφότου παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI τον Οκτώβριο του 2017.

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ σε σχόλιό του στο twitter άφησε αιχμές για το κόστος της έρευνας για τον πρώην σύμβουλό του, λέγοντας με νόημα: «14 ημέρες για 28 εκατομμύρια δολάρια – 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα! Καμία συνωμοσία. Μία λαμπρή ημέρα για την Αμερική».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top