Νέο «κανόνι»: Χρεοκόπησε και άλλη εταιρεία-κολοσσός στην Τουρκία

Λίγες ημέρες μετά την χρεοκοπία της Turk Telecom – Καταρρέει η λίρα

Πρώτη δημοσίευση 09:00

Βουλιάζει η τουρκική οικονομία καθώς ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 18% και η λίρα εξακολουθεί να χάνει έδαφος έναντι των ξένων νομισμάτων. Στο χείλος του γκρεμού όπου βρίσκεται η τουρκική οικονομία, μαζί της βρίσκονται και δεκάδες εταιρείες της γειτονικής χώρας. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κρίση στην "τσέπη" του. Οι τιμές των προϊόντων που εισάγονται στην Τουρκία έχουν αυξηθεί πολύ, ενώ οι μισθοί παραμένουν ως έχουν.

Χρεοκοπία και δεύτερης εταιρείας κολοσσού της Τουρκίας 

Λίγες ημέρες μετά την ηχηρή χρεοκοπία της Turk Telecom, ήρθε και η σειρά και δεύτερης εταιρείας κολοσσού της Τουρκίας να χρεοκοπήσει. 

Toυρκία: Χρεοκόπησε η Turk Telekom

Η εταιρεία υποδημάτων Hotiç, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, η οποία έγινε δεκτή.

Η εταιρεία παπουτσιών, η οποία ιδρύθηκε το 1938 και διατηρεί 162 σημεία πώλησης σε Τουρκία και εξωτερικό, επικαλέστηκε προβλήματα ρευστότητας στις βραχυχρόνιες πληρωμές της, λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού και της κατάρρευσης της τουρκικής λίρας.

Όπως έγινε γνωστό, το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης.

Καταρρέει η λίρα, καλπάζει ο πληθωρισμός

Με την τουρκική λίρα να έχει σημειώσει πτώση άνω του 40% από την αρχή του έτους, ο πληθωρισμός στη γειτονική χώρα καλπάζει.

Τον Ιούλιο έφτασε στο 16%, στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και 14 χρόνια.

Έτσι, η κρατική εταιρεία αγωγών πετρελαίου και αερίου Botas αύξησε από 1η Σεπτεμβρίου τις τιμές του φυσικού αερίου κατά 14% για βιομηχανική χρήση και κατά 9% για οικιακή χρήση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top