Επίθεση στο Παρίσι με δύο νεκρούς: Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας - Φώναζε «Allahu Akbar»

Πρώτη δημοσίευση: 11.53

Δύο νεκροί – μεταξύ των οποίων και ο δράστης – και δυο τραυματίες ήταν ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι στην πόλη Trappes στην περιοχή Yvelines στο Παρίσι.

Πρόκειται για έναν 36χρόνο που μαχαίρωνε στο δρόμο όποιον έβρισκε μπροστά του, σκοτώνοντας έναν περαστικό και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, ενώ μεταξύ των θυμάτων του δράστη με το μαχαίρι η μητέρα και η αδερφή του.

Οι αρχές εξετάζουν και την εκδοχή του οικογενειακού δράματος, ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Trappes: Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μαχαίρι

Ο δράστης ήταν γνωστός της αστυνομίας και καταχωρημένος στη λίστα «S» με τους ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. To 2016 είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της «απολογίας στην τρομοκρατία». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατά την διάρκεια της επίθεσης φώναζε «Allahu Akbar».

Όπως δήλωσαν στην αστυνομία, τον είδαν να μπαίνει σε μια οικεία στην οδό Camille Claudel, γύρω στις 10 το πρωί και να βγαίνει 20 λεπτά αργότερα κρατώντας μαχαίρια.

O δράστης, που γεννήθηκε το 1982, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά της αστυνομίας και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Mεταξύ των θυμάτων του δράστη με το μαχαίρι η μητέρα και η αδερφή του μόλις μετέδωσε το BFM 
To 2016 είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της «απολογίας στην τρομοκρατία».
Οι αρχές εξετάζουν και την εκδοχή του οικογενειακού δράματος ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της πρωινής επίθεσης με δυο νεκρούς και δυο τραυματίες.

«Διαταραγμένος ο δράστης», λέει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

Για άτομo με σημαντικά ψυχιατρικά προβλήματα παρά με κάποιον που είχε «αναλάβει δέσμευση» έναντι του Ισλαμικού Κράτους, έκανε λόγο ο Ζεράρ Κολόμπ, αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης. 

«Ήταν μάλλον μια πλευρά ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Ισλαμικoύ Κράτους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών από την Trappes.

 

Παρίσι, Άννα Ανδρέου

 

* Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top