Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά

Στους 319 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί της Ινδονησίας Λομπόκ, την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου. Εντωμεταξύ σήμερα, σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ινδονησία: Νέος σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Λομπόκ – Κατέρρευσαν κτίρια 

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, πάντως, αναφέρει ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών έχει φθάσει τους 259 και μπορεί να αυξηθεί, καθώς τα συνεργεία διάσωσης εντοπίζουν και άλλες σορούς στα ερείπια.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού βρισκόταν στο βόρειο τμήμα του ηφαιστειακού νησιού. Σήμερα σημειώθηκε η πιο ισχυρή από τις 355 σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν σημειώθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας αντιμετώπισης των καταστροφών στην Ινδονησία (BNPB), Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Εκτός από τους 319 νεκρούς, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και 156.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

Τα συνεργεία διάσωσης συναντούν δυσκολίες στην προσέγγιση ορισμένων περιοχών, λόγω των κατεστραμμένων από τον σεισμό δρόμων στο βόρειο και ανατολικό Λομπόκ, περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο -μακριά από τουριστικές περιοχές.

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη επλήγησαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στη διάρκεια της νυκτερινής προσευχής των μουσουλμάνων.

Δύο τεμένη στο βόρειο Λομπόκ κατέρρευσαν. Τρεις σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια κι ένας επιζών διασώθηκε από τα ερείπια του τεμένους του χωριού Λέιντινγκ Λέιντινγκ, ενώ τουλάχιστον άλλη μία σορός εντοπίστηκε κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες, με τη βοήθεια εκσκαφέων, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους.

To μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται στις εικόνες:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top