Παραλαμβάνει 50 από τους 450 πρόσφυγες η Γερμανία

Επιβαίνουν σε πλοία της Frontex στη Μεσόγειο

Μετανάστες, Γερμανία, πρόσφυγες

Nα παραλάβει 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία της Frontex, στα νότια της Σικελίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Μάλτας που είχαν ανταποκριθεί το Σάββατο στην έκκληση των ιταλικών αρχών, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε η Γερμανία.

«Η Γερμανία και η Ιταλία συμφώνησαν, ενόψει των συνομιλιών για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική του ασύλου» να παραλάβει 50 άτομα το Βερολίνο, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε «δρόμο προς την κόλαση» το αίτημα της Ιταλίας προς τους ευρωπαίους εταίρους της να παραλάβουν ορισμένους από τους μετανάστες αυτούς.

Οι 450 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν την Παρασκευή πάνω σε ξύλινο σκάφος, στη Μεσόγειο. Το πρωί του Σαββάτου, όταν στην περιοχή πλησίασαν δύο σκάφη της Frontex, πολλοί από αυτούς πήδηξαν στη θάλασσα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές.

Οκτώ γυναίκες και παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, αποφάσισε πριν από έναν μήνα να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top