Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες των αγοριών μέσα από το νοσοκομείο

Χαιρετούσαν ανακουφισμένα και έκαναν το σήμα της νίκης

Το πρώτο βίντεο με τα δώδεκα αγόρια και τον προπονητή τους που διασώθηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται. 

Τα αγόρια βρίσκονται σε καραντίνα, στα κρεβάτια τους, φορούν χειρουργικές μάσκες και χαιρετούν τους γονείς τους που τους περιμένουν πίσω από το διαχωριστικό τζάμι. 

Ο Δρ. Τόνγκσαϊ Λερτβιλεταναπόνγκ, ειδικός δημόσιας υγείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλα τα αγόρια, αλλά και ο προπονητής τους αναρρώνουν στο νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση. 

Οι γονείς περιμένουν πίσω από το τζάμι να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους

«Κανένα από τα παιδιά δεν μοιάζει στρεσαρισμένο. Το ένα φρόντιζε το άλλο ενώ βρίσκονταν στη σπηλιά», είπε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 12 «Αγριόχοιροι» αμέσως μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο υποβλήθηκαν σε εμβόλια για τέτανο και λύσσα, ενώ τους χορηγήθηκαν βιταμίνες και αντιβιότικα. 

Τα παιδιά βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις ανάρρωσης, καθώς έφτασαν στο νοσοκομείο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, παρ’ όλ’ αυτά όπως λένε οι γιατροί είναι αρκετά ήρεμα, κοιμούνται καλά και δεν χρειάστηκε να τους χορηγηθούν ηρεμιστικά. 

«Η ψυχική υγεία τους είναι καλή πιθανώς επειδή έμειναν ενωμένα. Κάθε αγόρι έχασε περί τα 2,5 κιλά και φαίνεται ότι ο προπονητής τους τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», δήλωσε ο Λερτβιλεταναπόνγκ.

Τα 12 αγόρια στο νοσοκομείο της Ταϊλάνδης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ομάδα αγοριών που διασώθηκε από το σπήλαιο άρχισε ήδη να τρώει φυσιολογικό φαγητό και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δύο από τα παιδιά νόσησαν από πνευμονία, αλλά ήδη αισθάνονται καλύτερα, ενώ το τραύμα στον αστράγαλο ενός αγοριού έχει επουλωθεί. 

Τα αγόρια της δεύτερης ομάδας λαμβάνουν αντιβιοτικά, καθώς οι αιματολογικές τους εξετάσεις έδειξαν υψηλά λευκά αιμοσφαίρια, που είναι σημάδι λοίμωξης, υπερκόπωσης ή έκθεσης στο κρύο. 

Πάντως όλα τα αγόρια από τις δύο πρώτες ομάδες δεν πάσχουν από σοβαρές λοιμώξεις που φοβόντουσαν οι επιστήμονες. 

Τέλος, όπως έγινε γνωστό τελευταίοι από το σπήλαιο βγήκαν ο ένας στρατιωτικός γιατρός και οι τρεις δύτες που κάθονταν μαζί με τα παιδιά για να τα ηρεμούν, ενώ όλες τις συνεννοήσεις έκανε ένα μικρό αγόρι από το Μιανμάρ, που ήταν και το μοναδικό που γνώριζε αγγλικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top