«Καλά νέα» από τον Έλον Μασκ για τα παγιδευμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη

«Θα κάνω τα πάντα για να τα βοηθήσω»

Αποφασισμένος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεα ώστε να σώσει τα εγκλωβισμένα παιδιά και τον προπονητή τους είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει τα 12 αγόρια και τον 25χρονο προπονητή που εδώ και δυο εβδομάδες έχουν παγιδευτεί σε σπήλαιο με τη διαφυγή τους να είναι αδύνατη.

Στο σημείο έφτασαν ήδη εξειδικευμένοι τεχνικοί από την ομάδα του Έλον Μασκ ενώ ο ίδιος μέσω Twitter ανακοίνωσε πως έχει «καλά νέα»:

«Κάποια καλά νέα (φτάνουν) από τους ειδικούς στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη. Συνεργαζόμαστε σε ένα σχέδιο διαφυγής που θα μπορεί να είναι αρκετά ασφαλές για να δοκιμάσουμε. Επίσης κατασκευάζουμε ένα φουσκωτό σωλήνα με αερόσακους», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O προπονητής των εγκλωβισμένων παιδιών ζητά «συγγνώμη» από τους γονείς τους

Προειδοποίησε ωστόσο πως δεδομένης της γεωγραφικής περιπλοκότητας στην σπηλιά θα είναι δύσκολο να πετύχει αυτό το σχέδιο.

Σε σχόλια κάτω από το tweet του, ο Μασκ τόνισε ότι «θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τα παιδιά. Η ομάδα μου θα σκάψει βαθιά και θα βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί», προσθέτει και ζητά να είναι όλοι αισιόδοξοι».

Επίσης η εξειδικευμένη ομάδα του δισεκατομμυριούχου θα παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, θα βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων από το σπήλαιο και θα παρέχει ενεργειακή ενίσχυση. 

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

Οι διασώστες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 κάθετες γεωτρήσεις, με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από ψηλά και όχι με κατάδυση:

«Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από εκατό γεωτρήσεις. Όμως δεν έχουμε ακόμα εντοπίσει τη θέση τους», δήλωσε ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι. 

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top