Τουρκία: Νεκρή βρέθηκε η τετράχρονη Λεϊλά

Το άτυχο κορίτσι πέθανε από πείνα

Συγκλονίζει την Τουρκία η αιτία του θανάτου της μικρής τετράχρονης Λεϊλά. Το άψυχο σώμα της οποία βρέθηκε σε ρυάκι έξω από το χωριό Άγρι, όπου χάθηκε τη δεύτερη μέρα της γιορτής του μπαϊραμιού, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι του παππού της. Η μικρή Λεϊλά αφέθηκε νηστική για 8-10 μέρες και πέθανε από πείνα, σύμφωνα με ανακοίνωση μετά τη νεκροψία, ενώ τώρα αναζητούνται οι απαγωγείς της. 

Βρέθηκε γυμνή και ξαπλωμένη ανάσκελα 

Ειδικές δυνάμεις του στρατού και εκπαιδευμένα σκυλιά έψαχναν την Λεϊλά για 18 μέρες. Τελικά τη βρήκε τυχαία ένας βοσκός να επιπλέει σε ρυάκι έξω από το χωριό.

Στο ρυάκι αυτό είχαν γίνει έρευνες προηγουμένως, αλλά δεν βρέθηκε. Η ταφή της Λεϊλά έγινε σήμερα μετά την παράδοση της τα ξημερώματα στη μητέρα και τον πατέρα της. Αυτόπτης μάρτυρες λέει ότι βρέθηκε γυμνή ανάσκελα στο ρυάκι φορώντας μόνο το μπλε κολιέ της στο λαιμό. Ο νομάρχης του Άγρι δήλωσε σήμερα ότι πέθανε από πείνα μετά από 8-10 μέρες και πως δεν υπάρχουν σημάδια κακοποιήσης. Όπως είπε, υπάρχουν υποψίες για απαγωγή. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι η Λεϊλά βρέθηκε σε σημείο, όπου έγιναν έρευνες αρκετές φορές, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι το πτώμα του κοριτσιού τοποθετήθηκε εκεί αργότερα.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ, δήλωσε ότι προτεραιότητά τους είναι να φέρουν στη βουλή νέες ρυθμίσεις για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. “Να συζητήσουμε ακόμη και μέτρα απαγχονισμού και ευνουχισμού”, ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρρέμ Ερκέκ είπε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση κακοποίησης παιδιών κατά 700% προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα σοβαρά μέτρα.

Προσωπικότητες και καλλιτέχνες στην Τουρκία δηλώνουν συγκλονισμένοι. 

Η διάσημη τραγουδίστρια Ισίν Καρατσά με επιστολή της στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ, μέσω του Ίσταγκραμ, τους ικετεύει να βρουν πιο αποτρεπτικές λύσεις για την κακοποίηση παιδιών. 
 

Άννα Ανδρέου, Τουρκία
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top