O Ράμα κάνει έρανο για το πρόστιμο των Τσάκα και Σακίρι

Σχημάτισαν τον αλβανικό αετό προσβάλλοντας τους Έλληνες και τους Σέρβους

Δεν έχουν τέλος τα παιχνίδια αλυτρωτισμού της Αλβανίας. Ο Έντι Ράμα κάνει έρανο μέσω facebook, για το πρόστιμο των δύο εθνικιστών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σχημάτισαν τον "αλβανικό αετό" στο Μουντιάλ.

Γκρανίτ Τσάκα και  Τζερντάν Σακίρι. Τα δύο αετόπουλα του Έντι Ράμα. Tον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, στηρίζοντάς το όνειρό του για τη Μεγάλη Αλβανία σκοράροντας στο Μουντιάλ με τα χρώματα της Ελβετίας.

Ο Σακίρι φορούσε παπούτσι με τη σημαία του Κοσόβου και ο Τσάκα  τραγούδησε στα μπουζούκια αλυτρωτικό τραγούδι για τη Μεγάλη Αλβανία.  

Αλβανός παρουσιαστής έχοντας καλεσμένο τον πρόεδρο των τσάμηδων, Σπετίμ Ιντρίζι, ακολούθησε το παράδειγμά τους. 

«Να είστε σίγουρος όπως και εγώ και μία μεγάλη μερίδα Αλβανών αισθανθήκαμε υπερήφανοι για αυτή την κίνηση»

Η FIFA τιμώρησε τους παίκτες της εθνικής Ελβετίας ρίχνοντας πρόστιμο 8.700 ευρώ  στον καθένα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός όμως μπήκε μπροστά, άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό και ζήτησε από τον λαό να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.  

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK

«Μην φοβάστε τον αετό», είναι το όνομα λογαριασμού «σύμβολο της ευγνωμοσύνης» για τη χαρά που οι δύο παίκτες έφεραν στον αλβανικό λαό.

«Ο αλβανικός αετός υποδηλώνει και δηλώνει ένα ισχυρό σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού. Η σημειολογία στήριξης από τον Αλβανό πρωθυπουργό δηλώνει ότι και σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει αντίστοιχη στήριξη για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Θεωρούν ότι Άρτα, η Πρέβεζα, η Θεσπρωτία είναι αλβανικά» εξηγεί ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης. 

Οι Αλβανοί εθνικιστές συγκέντρωσαν 20.000 ευρώ βγάζοντας λάδι τους δύο παίκτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top