Γέννησε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3,3 κιλών έφερε στον κόσμο το πρωί της Πέμπτης η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν.

Είναι η δεύτερη στον κόσμο εν ενεργεία πρωθυπουργός που γίνεται μητέρ, με τα πρωτεία να κατέχει η Μπεναζίρ Μπούτο το 1990, όταν απέκτησε το δικό της παιδί.

Η Άρντερν εισήχθη σε κρατικό μαιευτήριο του Όκλαντ το πρωί, όλα πήγαν καλά με τον τοκετό και μητέρα και κόρη χαίρουν άκρας υγείας, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η πανευτυχής μαμά θα πάρει άδεια μητρότητας έξι εβδομάδων και έχει ήδη μεταβιβάσει τα καθήκοντά της στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς. Η ίδια πάντως είπε ότι θα συνεχίσει να διαβάζει κυβερνητικά έγγραφα και να δουλεύει από το σπίτι.

Η μικρούλα είναι το πρώτο παιδί της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας και του συντρόφου της Κλαρκ Γκέιφορντ.

«Αισθάνομαι τόσο χαρούμενη και ευγνώμων για τις ευχές και την αγάπη από τόσο πολύ κόσμο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram, ανεβάζοντας και μια φωτογραφία της οικογένειας.

Η Τζασίντα Άρντερν, εξελέγη πρωθυπουργός στις 26 Οκτωβρίου του 2018 και τέλος Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει πως είναι έγκυος. Η εγκυμοσύνη αυτή ήταν απρόσμενη, αλλά ενθουσίασε τόσο εκείνη όσο και τον σύντροφό της. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top