Υπόνοιες της Τουρκίας για την ελληνική δικαιοσύνη μετά την τρίτη άδεια στον Κουφοντίνα

Την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και κάνει λόγο για «αμφιβολίες στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος»

Επίθεση στην ελληνική δικαιοσύνη εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά την τρίτη κατά σειρά άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ανακοίνωσή του, την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και καλεί τις ελληνικές αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

Σε αυτό το άτομο, ο οποίος είναι ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης ήταν και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου, (1994), του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές προηγουμένως, να επωφελείται και για τρίτη φορά αυτού του δικαιώματος.

Αυτό το γεγονός ενισχύει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες μας περί λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση μιας τέτοιας ανοχής σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και στις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο να επωφελείται από μία τέτοια ρύθμιση ένας άνανδρος τρομοκράτης, ο οποίος πήρε τη ζωή διπλωματών μας που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές αρχές, να μην κάνουν βήματα τα οποία προκαλούν αδυναμία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των τρομοκρατών.

 

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top