Τη βίασαν, την παράτησαν αναίσθητη και ένα χρόνο μετά τους τιμώρησε

Η Βρετανίδα καλλονή που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στη Βολιβία αλλά δε «λύγισε»

Η ιστορία της Vasilisa Komarova θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από ταινία θρίλερ. Δεν είναι όμως. Ο εφιάλτης για την 37χρονη Βρετανίδα καλλονή ήταν πέρα για πέρα αληθινός και τον έζησε πριν έναν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια road trip που έκανε μόνη της με μηχανή στη Βολιβία.

Κατά την παραμονή της εκεί, η Komarova βιάστηκε από συμμορία τριών ανδρών που κρατούσαν ματσέτες. Τη χτύπησαν, την κακοποίησαν σεξουαλικά και την παράτησαν νομίζοντας πως είναι νεκρή.

Η 37χρονη όμως επέζησε και παρά το σοκ έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη Βολιβία ώστε να δει τους δράστες να τιμωρούνται παραδειγματικά, παρά το γεγονός ότι λάμβανε συνεχώς προειδοποιήσεις πως η υπόθεσή της δε θα φτάσει ποτέ στο δικαστήριο.

Τελικά η Vasilisa Komarova δε «λύγισε» και ένα χρόνο μετά είδε τους δράστες – τον 26χρονο Jose Gongora, τον 24χρονο Yery Yumacale και τον 30χρονο Fabio Bazan να καταδικάζονται σε 42 χρόνια φυλάκιση.

Αψηφώντας το δικαίωμά της για ανωνυμία, η 37χρονη περιέγραψε στον «Independent» πώς στις 4 Ιουνίου του 2017 ένα ταξίδι ζωής κατέληξε σε εφιάλτη:

«Φοβάμαι πως ποτέ δε θα το ξεχάσω. Είναι πια γραμμένο στη μνήμη μου» δήλωσε η Komarova η οποία κατάγεται από τη Μόσχα αλλά στα 20 της πήρε τη βρετανική υπηκοότητα μετακομίζοντας στο Λονδίνο.

«Περνούσα τον καιρό μου κάνοντας βόλτες με βάρκες και βγάζοντας φωτογραφίες σε ένα ποτάμι κοντά στη Santa Rosa. Ήταν όμορφα σαν σαφάρι, και η οικογένεια ενός ατόμου που με πήγε βόλτα με βάρκα μου πρότεινε να κατασκηνώσω σε εκείνη την περιοχή. Άφησα τη σκηνή μου  να βγάλω μια φωτογραφία και αυτοί οι άνδρες που έμοιαζαν με ψαράδες μου είπαν να πάω μαζί τους. Απάντησα ότι δε θέλω και έκοψα η συζήτηση επειδή άρχισα να ανησυχώ, επιστρέφοντας στη σκηνή μου. Ξύπνησα με τον ήχο κάποιου που προσπαθούσε να μετακινήσει τη μηχανή μου η οποία ήταν από την πλευρά της σκηνήw μου. Τότε είδα τη σκιά ενός ατόμου με ματσέτα στα χέρια. Τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα. Με τράβηξαν έξω από τη σκηνή» .

Ο 26χρονος Jose Gongora τη βίασε ενώ οι άλλοι δυο τη στραγγάλιζαν ώστε να την ακινητοποιήσουν σε μια βίαιη επίθεση άνευ προηγουμένου.

Αφού την κακοποίησαν κατέστρεψαν τη μηχανή της ώστε να μη μπορεί να φύγει, τη λήστεψαν και την άφησαν πεταμένη εκεί νομίζοντας πως είναι νεκρή.

«Έκαναν λες και μισούσαν τις γυναίκες» δήλωσε στον «Independent» η 37χρονη που εργαζόταν ως δικηγόρος στη Ρωσία.

«Είμαι απόλυτα σίγουρη πως ήρθαν για να με βιάσουν και όχι για να με ληστέψουν. Μου είπαν πως έρχονταν από ένα πάρτι και έψαχναν μια σκ*λα να περάσουν καλά. Πάλεψα για να μη με βιάσουν και μόνο ο ένας από τους τρεις κατάφερε να το κάνει στο τέλος. Πιστεύω πως τους κούρασα επειδή δεν συνεργάστηκα. Δε με μαχαίρωσαν με τη ματσέτα αλλά με γρατζούνισαν. Έχασα τις αισθήσεις μου επειδή με έπνιγαν με τα χέρια τους. Δε μπορούσα να κουνηθώ και έχασα μέρος του ενός δοντιού μου. Πονούσα πολύ ενώ έπαθα και εξάρθρωση».

Μετά την επίθεση, φοβισμένη να περπατήσει μέσα στη νύχτα περίμενε ως το επόμενο πρωί για να ζητήσει βοήθεια.

Ευτυχώς οι δράστες δεν κατέστρεψαν το laptop της που ήταν κρυμμένο κάτω από το sleeping bag της και έτσι κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον στη Ρωσική πρεσβεία.

Για ένα χρόνο εργάστηκε ως personal trainer στη Βολιβία ώστε να μπορέσει να παραμείνει στη χώρα και να δει τους δράστες να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Μετά την εμπειρία της, η 37χρονη Komarova όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά σκέφτεται να συνεχίσει το ταξίδι της από το Περού με προορισμό την Αλάσκα.

«Είναι το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου και δεν πρόκειται να το χαλάσω εξαιτίας τριών ανδρών. Δεν το αξίζουν» είπε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top