Κλίντον: «Δεν έχω ζητήσει συγνώμη από τη Μόνικα Λεβίνσκι»

«Δε μετανιώνω για τον τρόπο που χειρίστηκα την υπόθεση»

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον για τον τρόπο που αντιμετώπισε πριν από 20 χρόνια το σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι, αποκαλύπτοντας ότι δεν της ζήτησε ποτέ συγνώμη.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC για την προώθηση του βιβλίου του «Ο πρόεδρος εξαφανίστηκε» ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι ποτέ δε ζήτησε συγνώμη από τη Μόνικα Λεβίνσκι και ούτε σκοπεύει να το κάνει, προκαλώντας βροχή επικριτικών σχολίων, σε μια στιγμή που στην Αμερική το κίνημα εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo έχει τεράστια απήχηση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Μόνικα Λεβίνσκι σε κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Vanity Fair» ανέφερε ότι υπέφερε από μετατραυματικό στρες λόγω της δημοσιότητας που είχε πάρει η σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον. Μάλιστα ενώ έχει παραδεχθεί ότι η σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν συναινετική, στο άρθρο της τόνιζε ότι το νεαρό της ηλικίας της και η διαφορά κύρους μεταξύ τους καθιστά συζητήσιμη αυτή την ιδέα της συναίνεσης.

«Το έχω πει πάνω από μια φορά δημοσίως ότι λυπάμαι. Είναι πολύ διαφορετικό. Η συγνώμη ήταν δημόσια», είπε ο Μπιλ Κλίντον, με τον Τζέιμς Πάτερσον, με τον οποίο έχουν γράψει μαζί το βιβλίο να λέει:

«Πάνε 20 χρόνια πια. Ας μιλήσουμε για τον Τζον Κένεντι. Ας μιλήσουμε για τον Λίντον Τζόνσον. Σταματήστε, τώρα».

Όσον αφορά στο κίνημα #MeToo, ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί νωρίτερα, επισημαίνοντας όμως ότι δε συμφωνεί με όλες τις ενέργειές του.

Σημείωσε ακόμα ότι αν ήταν πρόεδρος σήμερα, εν μέσω του κινήματος #MeToo, δε θα είχε αντιδράσει διαφορετικά στην αποκάλυψη της σχέσης του και τις κατηγορίες που αντιμετώπισε, οι οποίες τον έφεραν ένα βήμα από την καθαίρεση.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι βγήκα αλώβητος απ′ αυτό. Έφυγα από τον Λευκό Οίκο έχοντας χρέη ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων», υποστήριξε.

Προσπάθησε επίσης να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία και υπενθύμισε ότι την εποχή που ήταν κυβερνήτης στο Άρκανσο, τη δεκεατία του 1980, είχε προωθήσει κανόνες κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τη συνέντευξή του οι πωλήσεις του βιβλίου του εκτοξεύτηκαν και πλέον βρίσκεται στην κορυφή των ευπώλητων βιβλίων στο Amazon.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top