«Κερδισμένοι» βγήκαν ο ηγέτης των «Podemos» και η σύζυγός του για τη βίλα των 600.000 ευρώ

68% είπε «ναι» στην εσωκομματική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

«Λάδι» βγήκαν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η σύζυγός του, Ιρένε Μοντέρο, για τη βίλα των 600.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής ψηφοφορίας των «Podemos».

Τα μέλη του κόμματος εκλήθησαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις του ηγέτη και του εκπροσώπου του κόμματος;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος με τον ηγέτη των Podemos 

Οι δύο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εξασφαλίζοντας το 68% των ψήφων.

Το κόμμα οργάνωσε την ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα όταν το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο κατηγορήθηκε για υποκρισία και προδοσία των αριστερών τους αρχών.

Αφορμή στάθηκε η αγορά της υπερπολυτελούς βίλας που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, έξω από τη Μαδρίτη.

Οι ίδιοι υποστήριξαν την αγορά λέγοντας ότι χρειάζονται την βίλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που περιμένουν και ότι δεν επρόκειτο για κερδοσκοπική κίνηση.

 

TO ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

 

Μέσω ενός μηνύματος στο επίσημο προφίλ του στο Facebook, ο Ιγκλέσιας ευχαρίστησε τα μέλη των Podemos για την ευρεία συμμετοχή στη διαβούλευση. 

Μετά τα αποτελέσματα, διαβεβαίωσε ότι «η υποχρέωσή μου είναι να συνεχίσω να είμαι στην ηγεσία των Podemos και να εκπροσωπώ με αξιοπρέπεια το 70% που με στηρίζει και το 30% που θα ηθελε έναν άλλο γενικό γραμματέα».

Στο κείμενό του ο Ιγκλέσιας δηλώνει περήφανος για το πώς το κόμμα του αντέδρασε στη διαμάχη για την αγορά της βίλας. «Αντιμετωπίσαμε τους πιο ισχυρούς  αντιπάλους, που προσπάθησαν να μετατρέψουν μια ιδιωτική υπόθεση σε μια εθνική δημόσια συζήτηση και μια εσωκοματικη συζήτηση», τονισε στο Facebook ο Ιγκλέσιας. «Πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι και έτσι να είμαστε πιο κοντά στη νίκη και την  αλλαγή της χώρας μας», δήλωσε.

Το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή και όπως δήλωσε ο Οργανωτικός Γραμματέας των Ποδεμος Πάμπλο Ετσενίκε, το αποτελέσμα αυτό είναι ένα «παράδειγμα δημοκρατίας... δεν ήταν εύκολο για τους ανθρώπους, αλλά αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη που κάποιοι ήθελαν να αφαιρέσουν». «Έχουμε ακόμα ένα ιστορικό καθήκον να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη χώρα. Το δείξαμε ξανά: Ναι, μπορούμε!», τονισε ο Ετσενίκε.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top