Σκάνδαλο «Στόρμι»: Ο Τραμπ έδωσε 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ

Για να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική συνεύρεση που είχαν το 2006 - Νέα δεδομένα στην υπόθεση

O Tραμπ έδωσε τα 130.000 για τη σιωπή της "Στόρμι"

Το ποσό των 130.000 δολαρίων κατέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν.

Τα λεφτά αυτά φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί από τον συνήγορο του Αμερικανού Προέδρου προκειμένου να «εξαγοραστεί» η σιωπή της πορνοστάρ «Στόρμι Ντάνιελς» πριν τις προεδρικές εκλογές.

(Ο Κόεν)

Στόχος ήταν η «Στόρμι» (κατά κόσμον Στέφανι Κλίφορντ) να μη μαρτυρήσει το παραμικρό για τη σεξουαλική συνεύρεση που είχε στο παρελθόν (το 2006) με τον Τραμπ.

Τις παραπάνω αποκαλύψεις έκανε χθες Τετάρτη ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, που πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα των συνηγόρων του Τραμπ.

(Η Στόρμι Ντάνιελς)

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», ο Τζουλιάνι δήλωσε ότι τα 130.000 ευρώ ο Πρόεδρος «τα αποπλήρωσε σε μια περίοδο πολλών μηνών».

Αν και όταν «έσκασε» η «βόμβα» ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε ιδέα πως ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν είχε προσπαθήσει το 2016 να εξαγοράσει με 130.000 ευρώ τη «Στόρμι», ο Τζουλιάνι έδωσε μια εντελώς νέα εκδοχή.

("Στόρμι" ή αλλιώς... Στέφανι Κλίφορντ όπως είναι το κανονικό της όνομα)

Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και επί σειρά ετών φίλος του Τραμπ, πρόβαλε μια νέα εκδοχή των γεγονότων στο «Fox News», λέγοντας τόσο ότι ο Τραμπ γνώριζε ότι θα γινόταν η πληρωμή, όσο και ότι αποπλήρωσε τον δικηγόρο του.

«Το ποσό διοχετεύθηκε μέσω ενός δικηγορικού γραφείου και ο πρόεδρος το αποπλήρωσε. Δεν ήξερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτό, εξ όσων γνωρίζω, αλλά (...) υπήρχε μια γενική διευθέτηση με βάση την οποία ο Μάικλ (σ.σ. Κόεν) θα φρόντιζε πράγματα σαν αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από το ταμείο της εκστρατείας για την εκλογή στην προεδρία του Τραμπ.

(Η Στέφανι Κλίφορντ ή αλλιώς... "Στόρμι")

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Τραμπ είχε ερωτηθεί ξανά αν ήταν ενήμερος για την πληρωμή στην Ντάνιελς, ο Τραμπ είχε απαντήσει «όχι».

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε Ερωτηθείς γιατί έκανε την πληρωμή ο Κόεν –αφού ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει πως ο Τραμπ δεν συνευρέθηκε ποτέ σεξουαλικά με την Κλίφορντ...– ο Τραμπ είχε απαντήσει:

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ Κόεν. Ο Μάικλ είναι ο δικηγόρος μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ».

Ο Κόεν έχει δηλώσει ότι τα χρήματα με τα οποία πλήρωσε την Κλίφορντ ήταν από την τσέπη του και ότι ο Τραμπ δεν κάλυψε το ποσό.

Η Κλίφορντ υπέβαλε αγωγή εναντίον των Τραμπ και Κόεν, αξιώνοντας να απαλλαγεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει, με το επιχείρημα πως είναι άκυρη διότι ο νυν πρόεδρος δεν την είχε υπογράψει ποτέ. Έχει επίσης μηνύσει τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top