Δολοφονία ζευγαριού στην Κύπρο: Πώς μπήκε ο δράστης στο σπίτι της οικογένειας

Η συγκλονιστική περιγραφή του 15χρονου γιου

Δραματική ανατροπή των δεδομένων για το διπλό φονικό στην Κύπρο. Νεαρός άνδρας ο οποίος κρατείται προσωρινά ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τι έγινε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον άνθρωπο που κατακρεούργησε το ζευγάρι, ενώ ερευνάται και ο ρόλος μιας γυναίκας.

Με κυνικότητα που σοκάρει ο 33χρονος φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς, πως συνεργοί του σχεδίασαν και κατέσφαξαν τον καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα στο σπίτι τους στον Στρόβολο.

«Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα πέντε τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το κίνητρο ξέρω και τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας».

Το πρωί ο ύποπτος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου διατάχθηκε η οκταήμερη προσωρινή κράτησή του.

«Θα έχω βοήθεια από μέσα»

Μάλιστα ο 33χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά, αποκάλυψε πριν από μερικούς μήνες σε συγγενικό του πρόσωπο ότι πρόκειται να κερδίσει πολλά λεφτά.

«Θά κάνω μια δουλειά που θα με κάνει πλούσιο. Έχω άνθρωπο μέσα στο σπίτι να με βοηθήσει. Θα αγοράσω όλα τα σπίτια της περιοχής».

Ποιο είναι το πρόσωπο – κλειδί;

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα ποιο είναι το πρόσωπο θα τον βοηθούσε. Κάποια οικιακή βοηθός; Οι αστυνομικοί αναζητούν μια γυναίκα για κατάθεση. Μήπως είναι αυτό το πρόσωπο; Με σοκαριστική απάθεια ο 33χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς τι έκανε αφού ο συνεργός του είχε κατακρεουργήσει το άτυχο ζευγάρι.

«Έπιασα το παιδί του έβαλα ένα μαχαίρι στο λαιμό και του είπα: "Σκότωσα τους γονείς σου. Που είναι τα λεφτά; Έχω και εγώ γιο δεν θα σου κάνω κακό».

Το παιδί περιέγραψε στους αστυνομικούς τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Έπεσα να κοιμηθώ στις 10.30 το βράδυ. Μετά από λίγο άκουσα το κλάμα της μητέρας μου, αλλά νόμισα ότι ήταν όνειρο. Ξαφνικά ένας άνδρας με ξύπνησε και μου είπε να ανοίξω την πόρτα για να μπει κάποιος στο σπίτι».

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το παιδί της οικογένειας λέει την αλήθεια. Όλα τα ευρήματα συνάδουν πλήρως με το ιστορικό που έχει δώσει ο μικρός. Για αυτό θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το φονικό», λέει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Μπήκε από το παράθυρο ο δράστης

Ο 33χρονος γνώριζε την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού καθώς είχε κάνει κάποιες δουλειές στις πόρτες και τα παράθυρο το 2012. Από τότε θεώρησε ότι το ζευγάρι είχε στη μονοκατοικία πολλά χρήματα και άρχισε να σχεδιάζει την επιδρομή. Λεπτομέρειες του φονικού βρέθηκαν σε σημειώσεις που κρατούσε σε μπλοκάκι στο αυτοκίνητό του. Στο σπίτι μπήκε από παράθυρο της κουζίνας το οποίο παραβίασε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο σπίτι τα παπούτσια του 33χρονου, ενώ διαπίστωσαν ότι λείπουν μετρητά, το πορτοφόλι και οι κάρτες του 60χρονου καθηγητή.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top