Άσμα αλ Άσαντ: Από «Νταϊάνα της Ανατολής» σε «Πρώτη Κυρία της Κολάσεως»!

Δείτε το βίντεο

Την ώρα που ο συριακός λαός υφίσταται τα πάνδεινα, ο πρόεδρος Άσαντ και η οικογένειά του ζουν χλιδάτη ζωή. Τώρα αποκαλούν τη σύζυγό του, Άσμα αλ Άσαντ, «Πρώτη Κυρία της Κολάσεως», ενώ παλιότερα την χαρακτήριζαν «Νταϊάνα της Ανατολής».

Πολλά έχουν ειπωθεί για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν έχει προηγούμενο.

Όταν η Άσμα Ακράς παντρεύτηκε τον Μπασάρ αλ Άσαντ το 2000, ο κόσμος την αγάπησε. Έφερε μια πινελιά λάμψης στη Συρία... Την αποκάλεσαν Νταϊάνα της Ανατολής. Υπέρκομψα συνολάκια και αγκαλιές με παιδιά και κατατρεγμένους.

Όμορφη, κομψή, γεννημένη και μορφωμένη στην Βρετανία, με 4 γλώσσες και καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Τα άφησε όλα για να γίνει πρώτη κυρία της Συρίας. «Ποιός θα διάλεγε το Χάρβαρντ αντί της αγάπης;», απάντησε όταν τη ρώτησαν αν δίστασε καθόλου...

Μετά τον εμφύλιο όλα άλλαξαν. Τι κι αν φρικτές εικόνες από τη χρήση χημικών όπλων κατά αθώων πολιτών κάνουν τον γύρο του κόσμου... Η κυβέρνηση επιμένει να την φωτογραφίζει ως «ρόδο της ερήμου» και έχει 100.000 followers στο Instagram.

Στα 7 χρόνια του πολέμου οι Άσαντ και τα 3 παιδιά τους ζουν πλουσιοπάροχα. Η 42χρονη Άσμα σπατάλησε 7.000 δολάρια για παπούτσια με κρύσταλλα στα τακούνια και 350.000 δολάρια για 130 καινούργια έπιπλα.

Το παλάτι των Άσαντ κόστισε πάνω από 1 δις δολάρια. Τώρα δεν ζουν εκεί επειδή βρίσκεται σε λόφο - λίγα χιλιόμετρα μακριά από την κόλαση της Γούτα- και αποτελεί εύκολο στόχο για πυραύλους.

Το 2016 σε μια σπάνια συνέντευξη, είπε ότι της δόθηκε η ευκαιρία να εγκαταλείψει τη Συρία, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να το κάνει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top