Τα πρώτα βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Δείτε το βίντεο

ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία βομβάρδισαν τα ξημερώματα την Συρία. Αυτή ήταν η απάντηση της «δυτικής συμμαχίας» στην φημολογούμενη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα, ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Εικόνες πολέμου.

Τραμπ, Μέι και Μακρόν… βομβάρδισαν τη Συρία.

«Ο λόγος των ενεργειών μας απόψε είναι να εγκαθιδρύσουμε έναν ισχυρό αποτρεπτικό μηχανισμό εναντίον της παραγωγής, διάδοσης και χρήσης χημικών όπλων» δήλωσε ο Τραμπ.

«Αποστολή εξετελέσθη» έγραψε στο twitter. Πάτησε το κουμπί και βομβάρδισε τη Συρία. Μία «κόλαση» 60 λεπτών από τις 4 έως τις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Απανωτά χτυπήματα από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία. Η Μέρκελ συμφωνεί.

Οι σειρήνες «ούρλιαζαν».

Στο βίντεο φαίνεται ένας εκ των Τόμαχοκ του Τραμπ να βρίσκει στόχο. Επλήγησαν 3 στρατιωτικές βάσεις ανάμεσα στη Δαμασκό και τη Χομς.

Ήταν μια πολύ στοχευμένη επίθεση τριών συγκεκριμένων σημείων. Η επίθεση έγινε μέσα στη νύχτα προφανώς για κάλυψη αλλά και για να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες με την ελπίδα ότι 3.00-4.00 το βράδυ οι άνθρωποι ήταν στα κρεβάτια τους.

Μέι: «Αναγκαία η επίθεση»

«Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό διπλωματικό δίαυλο αλλά οι προσπάθειές μας εμποδίστηκαν επανειλημμένα».

Είναι η στιγμή που εκτοξεύεται πύραυλος από γαλλική φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Το βίντεο ανέβασε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας στο twitter. Στόχος, ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος.  

ΟΡΓΗ Πούτιν για τους βομβαρδισμούς στην Συρία!

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ. Έξαλλος ο τσάρος με τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση στον ΟΗΕ. Ενδεικτική ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο μέχρι πρότινος φίλος του Πούτιν, Ερντογάν, αλλάζει στρατόπεδο. Γνώριζε για την επίθεση. Ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε η βάση Ιντσιρλίκ.

Συρία: Μετά τους βομβαρδισμούς, εμφανίστηκε ο Άσαντ!

Αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς ο  Άσαντ εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο. Ο Σύρος πρόεδρος μπαίνει κουστουμαρισμένος και ατσαλάκωτος σε κτίριο που δεν διευκρινίζεται που είναι - Κρατά χαρτοφύλακα και περπατά ήρεμος. Σαν να μην έχει δεχτεί η χώρα του επίθεση.Άλλη μια μέρα στη δουλειά, είναι το μήνυμα του. Από την Παρασκευή είχε ζητήσει καταφύγιο σε ρωσική βάση. Είναι άγνωστο αν το βίντεο είναι σημερινό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top