«Καταιγίδα» της… Συρίας: Πάνω από 100 επιθέσεις κατά του Άσαντ

Αναχαιτίστηκαν οι 71 από τους 103 πυραύλους Κρούζ υποστηρίζουν οι Ρώσοι - VIDEO

Πάνω από 100 ήταν οι επιδρομές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά θέσεων του  καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και  ειδικότερα κατά εγκαταστάσεων που - σύμφωνα με τις συγκεκριμένες  χώρες -  συνδέονταν με το  πρόγραμμα  χημικών όπλων της χώρας.

Οι επιδρομές πάντως  ήταν μικρότερης έντασης από ό,τι αναμενόταν και μοιάζουν να αποτελούν «τελευταία» προειδοποίηση, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε να μην υπάρξουν πλήγματα κατά βάσεων της  Ρωσίας.  

    

Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας,  στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.

Ο Aμερικανός προεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 04.00 (ώρα Ελλάδος) σε ομιλία του προς το έθνος, ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ξεκινησαν στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Στη Δαμασκό, αυτόπτες  μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούγονταν αρκετές ισχυρές εκρήξεις. Καπνοί αναδύονταν στην ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας. Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα για την αντιμετώπιση της επίθεσης και οι περισσότερες επιθέσεις αναχαιτίστηκαν.  

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

Δείτε στο video του AP την επιθέσεις στη Συρία.

ΠΗΓΗ-ΧΑΡΤΗΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PHOTOS VIDEO: AP    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top