Νέα απαγωγή αλά Κόσοβο τριών γκιουλενιστών από την τουρκική ΜΙΤ

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απήγαγαν 3 από τα κορυφαία στελέχη του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν

Απήγαγαν κορυφαία στελέχη του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν

Όπως και στο Κόσοβο, έτσι και στη Γκαμπόν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προχώρησαν στην απαγωγή τριών εκ των  κορυφαίων στελεχών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οι απαχθέντες είναι οι:  Οσμάν Οζπινάρ, Ιμπραήμ Ακμπάς και Αντνάν Ντεμινοράλ. Επάνω τους  βρέθηκαν 28.000 δολάρια, 12 εκατομμύρια φράγκα κεντρικής Αφρικής και ηλεκτρονικές συσκευές τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τον  Όζπιναρ υπήρχε σε εκκρεμότητα  ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο της Άγκυρας για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση». Ο Όζπιναρ ήταν ο  διευθυντής του Διεθνούς Τουρκικού Σχολείου της Γκαμπόν στην πρωτεύουσα της χώρας Λιμπερεβίλ ενώ, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, ήταν ο κεντρικός συντονιστής της οργάνωσης «Ακαδημία Φωτός που λειτουργούσε στην Κένυα από τον Μάιο του 2017.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιμπραήμ Ακμπάς ήταν αυτός που διαχειριζόταν τις οικονομικές συναλλαγές από την Ευρώπη στην Αφρική.

Αυτή είναι η δεύτερη επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εκτός Τουρκίας μετά την παρόμοια  επιχείρηση «απαγωγής» έξι γκιουλενιστών στο Κόσοβο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπεκίρ Μποζντάγ, έως τώρα η ΜΙΤ έχει προσαγάγει στην Τουρκία 80 υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση FETO από 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top