Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί στο κεφάλι άμαχο Παλαιστίνιο και πανηγυρίζει

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού κατάφερε να ενσωματώσει όλη την απανθρωπιά ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα

Σάλος από το βίντεο έχει προκληθεί  και στο Ισραήλ

Οι σκληρές εικόνες  του ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή που βιντεοσκοπεί με το κινητό του, μέσα από το στόχαστρο του όπλου του τη στιγμή που πυροβολεί στο κεφάλι και σκοτώνει εν ψυχρώ Παλαιστίνιο στη Γάζα, προκαλούν οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το  βίντεο διάρκειας ενός λεπτού κατάφερε να ενσωματώσει όλη την απανθρωπιά  ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα, στα σύνορα. Ο στρατιώτης που καταγράφει τα πάντα με το κινητό του,  παρακολουθεί μια ομάδα Παλαιστίνιων. Στην τύχη διαλέγει το υποψήφιο θύμα του και ύστερα πυροβολεί. Η σφαίρα βρίσκει τον άτυχο Παλαιστίνιο  στο κεφάλι που πέφτει νεκρός. Τότε, ο στρατιώτης  αρχίζει να πανηγυρίζει  μαζί με τους φίλους του.

Σάλος από το βίντεο έχει προκληθεί  και στο Ισραήλ. Η υπόθεση αυτή βλέπει το φως μετά την  κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Από τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.800 έχουν τραυματιστεί  από σφαίρες αλλά  και από  δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού.

«Όσον αφορά το βίντεο που κυκλοφορεί τώρα, το γεγονός που εικονίζει προφανώς έγινε πριν από μήνες. Το συμβάν εξετάζεται και θα διενεργηθεί σε βάθος έρευνα», ανέφερε αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού.

Η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B’Tselem, καταδίκασε από το Twitter «τις παράνομες διαταγές σε στρατιώτες να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν». Ο ισραηλινός Άραβας βουλευτής Αϊμάν Οντέ καταδίκασε το γεγονός. «Ο στρατιώτης που πυροβόλησε ενώ μαγνητοσκοπούσε πρέπει να προσαχθεί σε δίκη, αλλά αυτός που τον διέταξε να πυροβολήσει είναι ο αληθινός κίνδυνος».

Οι διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων θα κορυφωθούν τη 15η Μαΐου, μία ημέρα μετά την 70ή επέτειο από την ανακήρυξη της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ, ή για τους Παλαιστίνιους τη Νάκμπα (την «καταστροφή»).

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top