Το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης - Κάποιοι τη θεωρούν αληθινό κειμήλιο της Σταύρωσης ενώ άλλοι πιστεύουν πως είναι πλαστή

Αν το σάβανο είναι αληθινό , τότε αυτό το κομμάτι υφάσματος έχει επιβιώσει 2000 χρόνια

Μυστήριο εξακολουθεί να αποτελεί για τον επιστημονικό κόσμο η Ιερά Σινδόνη . Ήταν το λινό αυτό ύφασμα το σάβανο που τύλιξε το άψυχο σώμα του Χριστού; Ένα ερώτημα που διχάζει για αιώνες.

28 Μαΐου του 1898 ,  ο Ιταλός  φωτογράφος Σεκόντος Πία αποτυπώνει  για πρώτη φορά τη Ιερά Σινδόνη . Στη φωτογραφία διακρίνεται η εικόνα ενός άνδρα με γένια .  Οι θρησκευόμενοι πιστεύουν πώς είναι το πρόσωπο του Ιησού.

 Έναν αιώνα μετά  , υπολογιστές της ιταλικής αστυνομίας επεξεργάζονται την εικόνα και "αποκαλύπτουν" το πρόσωπο του Χριστού από την ηλικία των 12 ετών έως την ημέρα που σταυρώθηκε.

Η NASA ανέλυσε τα αποτυπώματα του Χριστού στην Ιερά Σινδόνη

Σύμφωνα με τις τεχνικές της ΝΑΣΑ ο άνδρας είναι ηλικίας περίπου 33 ετών, έχει ύψος περίπου 1,80 μ. και βάρος 77 κιλά. Στο ύφασμα έχουν αποτυπωθεί τρύπες από τους καρπούς των χεριών. Στα πόδια και στο πρόσωπο υπάρχουν σημάδια από αίμα και στην πλάτη σημάδια από μαστίγωση. Πληγές υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια του κεφαλιού γεγονός που συνηγορεί στο ότι έχουν προκληθεί από αγκαθωτό στεφάνι .

 «Οι πληγές είναι ορατές. Είναι ξεκάθαρη υπενθύμιση του μαρτυριου του Χριστού κατά τη διάρκεια των Άγιων παθών» .  τονίζει ο Δόκτωρ Φίλιπ Μπολ.

Το σάβανο φέρει επάνω «νανοσωματίδια» κρεατίνης και φεριτίνης, γεγονός που παραπέμπει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε άνθρωπο ο οποίος έφερε βαρύτατα τραύματα από βασανισμούς. Μία ανακάλυψη που καταρρίπτει το μύθο πώς ζωγραφίστηκε από πλαστογράφους του Μεσαίωνα.

Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σάβανο περιείχαν με αυξημένη χολερυθρίνη σύγκειται με το δράμα της σταύρωσης.

Τα χαρακτηριστικά της Σινδόνης.

 

Η Ιερά Σινδόνη έχει μήκος 4,35 μέτρα μήκος και 1,1 μέτρα πλάτος. Το ύφασμα της είναι λινό.

Το Βατικανό  έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή για κινητά   με το όνομα "Σινδόνη 2.0  ¨. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ζουμ σε υψηλής ευκρίνειας εικόνες του υφάσματος και να διαβάσουν στοιχεία για την ιστορία του.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top