Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: «Την Ελλάδα μην τη λογαριάζετε, είναι όσο το βιλαέτι μας»

«Όσο παραμένει ήσυχη, δε θα έχουμε να πούμε κάτι» - Νέα ενημέρωση: 17:13

Με υποτιμητικό τρόπο μίλησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ για την Ελλάδα, ανεβάζοντας για ακόμα μια φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την Παιδεία, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα συγκριτικά με την Τουρκία είναι πρώτη στην πρόσβαση στα Πανεπιστήμια (με τη χώρα του να ακολουθεί στη δεύτερη θέση), ωστόσο αυτό δεν αποτελεί «πρόβλημα» για εκείνον, αφού όπως τόνισε «(η Ελλάδα) είναι όσο το βιλαέτι μας. Πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

 

«Το 2022 είχαμε 76 πανεπιστήμια, σήμερα 186 και σύντομα θα έχουμε άλλα 10. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο στην προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια. Αυτό συνέβη τα τελευταία 15 χρόνια. Την Ελλάδα μην την λογαριάζετε.. Είναι μια χώρα όσο το βιλαέτι μας (νομός). Είναι λίγο μικρότερη από την Κωνσταντινούπολη. Εν πάσει περιπτώσει, είναι γείτονές μας και κάπως θα πορευτούμε. Μην ανησυχείτε. Όσο παραμένει ήσυχη, δεν θα έχουμε να πούμε κάτι». 


Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top