Ύποπτα δέματα σε έξι κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουάσινγκτον

Περιείχαν συστατικά για την κατασκευή βομβών

Ύποπτα δέματα που περιείχαν συστατικά για την κατασκευή βομβών, στάλθηκαν σε έξι κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το FBI και οι στρατιωτικές αρχές ανέφεραν πως διενεργούν έρευνα για τα έξι δέματα. Στάλθηκαν σε διευθύνσεις δημοσίων και στρατιωτικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ουάσινγκτον.

 «Την 26η Μαρτίου, το FBI έστειλε πράκτορες σε πολλές κυβερνητικές εγκαταστάσεις εξαιτίας αναφορών για ύποπτα δέματα. Κάθε πακέτο παρελήφθη για περαιτέρω ανάλυση», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter. Το πρώτο δέμα εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας, διευκρίνισε το NBC News.  Άλλα τέτοια δέματα βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της CIA, ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου σε προάστιο της Ουάσινγκτον και σε εγκατάσταση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βιρτζίνια, μεταξύ άλλων, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο.

Αξιωματικοί των αμερικανικών υπηρεσιών είπαν ότι τα δέματα στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου. Ορισμένα περιείχαν επιστολές, που ένας αξιωματικός περιέγραψε ως «αποκυήματα του μυαλού ενός διαταραγμένου ανθρώπου σε παραλήρημα». Το FBI διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει εάν τα δέματα προήλθαν από το ίδιο πρόσωπο ή τα ίδια πρόσωπα και εάν αποτελούσαν πράγματι λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top