Ερντογάν λίγο πριν τη σύνοδο της Βάρνας: «Στρατηγικός στόχος η ένταξή μας στην ΕΕ»

Αποφασισμένος να πιέσει τους Ευρωπαίους για να πετύχει τους στόχους του - Νέα ενημέρωση 21:08

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε τις πρώτες δηλώσεις, θέλοντας να προϊδεάσει τους συνομιλητές του για τα όσα θα συζητηθούν.

«Θα υπενθυμίσουμε στους συνομιλητές μας ότι δεν ανεχόμαστε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα προωθήσουμε στους ηγέτες της ΕΕ την προσδοκία μας για άρση των πολιτικών και τεχνητών εμποδίων στην ενταξιακή διαδικασία. Η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ είναι στρατηγικός μας στόχος. Δε θα επιτρέψουμε σε κύκλους που γνωρίζουμε την πρόθεση, τον σκοπό και τα εσώψυχά τους να εμποδίσουν την Τουρκία από το να πάρει της θέση που της αξίζει στην ΕΕ ως πλήρες μέλος», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν φύγει για τη Βάρνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Τουρκία με τις προσπάθειες αυτοθυσίας της έχει εμποδίσει την μετατροπή της θάλασσας του Αιγαίου σε νεκροταφείο.

«Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ δεν επέδειξαν την ειλικρίνεια που επεδείξαμε εμείς. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στη χώρα μας ένα ασήμαντο ποσό της οικονομικής συμβολής τους για τους πρόσφυγες. Στη σημερινή μας συνάντηση θα θέσουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα», τόνισε.

Ευχήθηκε η Σύνοδος της Βάρνας να συμβάλει θετικά στην επίλυση τόσο των θεμάτων της ΕΕ, όσο και των περιφερειακών ζητημάτων, και πρόσθεσε ότι στη σημερινή σύνοδο θα συζητήσουν και τις εξελίξεις στα ζητήματα που είχαν συμφωνήσει προηγουμένως. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη, ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να λάβει τη στήριξη των Ευρωπαίων φίλων της για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ώστε να οικοδομηθεί ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος και κάνει λόγο για σύγκρουση κορυφής.

 

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top