Διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας - Δύσης μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα

Η Μόσχα θα απελάσει βρετανούς διπλωμάτες

Σε διπλωματικό πόλεμο εξελίσσεται το θρίλερ της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Αγγλίας. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα απελάσει και εκείνη βρετανούς διπλωμάτες, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Σύνδεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα και της κόρης του με την δολοφονία Έλληνα τραπεζίτη το 1990

                          Τερέζα Μέι: Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα – Απέλασε 23 διπλωμάτες

«Οι ΗΠΑ συμπαρίστανται απολύτως στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την επίθεση σε δυο άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας ένα στρατιωτικής κλίμακας νευροπαραλυτικό αέριο’, δήλωσε ο  Πρέσβης ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκκι Χάλει.

Μέρες ψυχρού πολέμου αναβιώνουν μεταξύ Δύσης και Ανατολή με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια. Οι κυρώσεις τις οποίες επέβαλλε το Λονδίνο στη Μόσχα θεωρώντας την υπεύθυνη για το γεγονός, προκάλεσαν την αντίδραση του Πούτιν.

Οι 23 Ρώσοι διπλωμάτες άρχισαν ήδη, συνοδεία βρετανικών αστυνομικών οχημάτων, να εγκαταλείπουν την πρεσβεία στο Λονδίνο μετά την απέλασή τους.

Παράλληλα, αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ζητά η χήρα του Αλεξάντερ Λιτιβινένκο, ενός άλλου ρώσου αντικαθεστωτικού που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενεργείας της Ρωσίας η Βρετανία εξετάζει τη μείωση στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει μετά την απόδοση της ευθύνης στη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top