Στην Ινδία το ζεύγος Μακρόν - Πιασμένοι χέρι χέρι στο Ταζ Μαχάλ

«Αυτό το μαυσωλείο λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη,για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών, ιδίως στον οικονομικό τομέα, μεταξύ του Παρισιού και του Νέου Δελχί.

Το προεδρικό ζεύγους της Γαλλίας εμφανίστηκε να περπατά χέρι – χέρι, τόσο κατά την άφιξή του όσο και κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ινδία, όποτε και απόλαυσαν μια ρομαντική απόδραση για δύο στο Ταζ Μαχάλ, το εμβληματικό μαυσωλείο που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο μνημείο αγάπης παγκοσμίως.

«Αυτό το μαυσωλείο λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη, για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η δύναμη της Ινδίας συνίσταται και θα συνίσταται στην ικανότητά της να παντρεύει τις θρησκείες της και τους πολιτισμούς της» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal): Το κτιριακό συγκρότημα, το οποίο είναι κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα, αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. Για την ανέγερσή του, που έγινε σε σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες που ξεκίνησαν το 1632 δουλεύοντας καθημερινά, για να το ολοκληρώσουν το 1649. Πλην όμως για να ολοκληρωθούν όλα τα κτίσματα του συγκροτήματος χρειάστηκαν 22 χρόνια. Σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, δείγμα της ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Είμαστε απόλυτα εντυπωσιασμένοι» επισήμανε από την πλευρά της η Μπριζίτ Μακρόν και συμπλήρωσε: «Είναι μια ιδέα ομορφιάς και τελειότητας».

Όπως συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, το Ταζ Μαχάλ παρέμεινε κλειστό για το ευρύ κοινό.

Το μνημείο του Ταζ Μαχάλ αποτελεί πόλο έλξης για σχεδόν όλους τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων ή άλλες σπουδαίες προσωπικότητες που δεν χάνουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεών τους στην Ινδία.

Μεταξύ των πιο ξεχωριστών στιγμιότυπων που έμειναν στην ιστορία είναι οι φωτογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που ποζάρει μόνη το 1992.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top