Ερντογάν: «Ανά πάσα στιγμή θα βρεθούμε να μπαίνουμε στο κέντρο του Αφρίν»

Οι Τούρκοι έχουν απειλήσει ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις κατά των YPG και σε άλλα σημεία της βόρειας Συρίας

Ερντογάν: "Ανά πάσα στιγμή μπαίνουμε στο Αφρίν"

Την είσοδο του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του, Σύρων ανταρτών, στην πόλη Αφρίν, στη βόρεια Συρία προανήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι το Άφριν. Έχουμε φτάσει σε καλό σημείο. Ο αριθμός των εξουδετερωθέντων έφτασε τους 3.171. Το κέντρο  του Άφριν έχει περικυκλωθεί. Ανά πάσα στιγμή θα βρεθούμε να μπαίνουμε στο κέντρο του Αφρίν» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.

Οι τουρκικές δυνάμεις πλησιάζουν ετοιμάζονται να εκδιώξουν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Yπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατηγορεί τις κουρδικές Μονάδες ως ένοπλο παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Το PKK πραγματοποιεί αποσχιστικό αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984, ενώ η Τουρκία το θεωρεί  παράνομο.

Οι Τούρκοι έχουν απειλήσει ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις κατά των YPG και σε άλλα σημεία της βόρειας Συρίας.

Ωστόσο, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν τη βασική δύναμη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που είναι βασικός σύμμαχος της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top