Μεγ. Βρετανία: Θρίλερ με Ρώσο πράκτορα και την κόρη του – Ποιος τους δηλητηρίασε;

Η υπόθεση θυμίζει τη δολοφονία Λιτβινένκο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος και μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών, η οποία εκτιμάται πως πρόκειται για την κόρη του. Οι δυο τους βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι σε εμπορικό κέντρο στο Σόλσμπερι στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Πατέρας και κόρη δε φέρουν εμφανή τραύματα και οι αρχές εκτιμούν ότι έπεσαν θύματα δηλητηρίασης. Ο 66χρονος Σεργκέι Σκρίπαλ είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη στη Ρωσία, το 2006, για προδοσία.

Στο βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζεται ο Ρώσος πρώην πράκτορας και στο πλευρό του η 33χρονη του κόρη του. Είναι οι τελευταίες του στιγμές πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Περπατούν σε ιταλικό εστιατόριο στο Σόλμπερι στη Δυτική Βρετανία. Λίγα λεπτά αργότερα, πατέρας και κόρη σωριάζονται σε ημιθανή κατάσταση σε ένα παγκάκι.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ. Με τι ουσία ήρθαν σε επαφή ο Σκρίπαλ και η κόρη του;

Το 2006, ο πρώην κατάσκοπος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται στη Ρωσία για συνεργασία με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Ο Σεργκέι Σκρίπαλ κρίνεται ένοχος για προδοσία και για αποκάλυψη κρατικών μυστικών σε εκπροσώπους ξένων υπηρεσιών».

Καταφέρνει να εγκαταλείψει τη Ρωσία το 2010 μετά από συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανταλλαγή κατασκόπων. Ζητεί να μετακομίσει στη Μεγάλη Βρετανία και από τότε ζει εκεί.

Άγνωστο παραμένει όμως ποιος και γιατί επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να δηλητηριάσει τον πρώην πράκτορα, αλλά και την κόρη του. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται όμως και εργαζόμενος του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Η υπόθεση θυμίζει τη δολοφονία Λιτβινένκο

Η υπόθεση θυμίζει τη δολοφονία ενός άλλου Ρώσου πράκτορα, του Αλεξάντρ Λιτβινένκο. Το 2006, τον δηλητηρίασαν με πολώνιο. Πέθανε τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη βρετανική πρωτεύουσα. Για τον θάνατό του πυρά είχε δεχτεί η Μόσχα και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν.

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν ενδελεχώς τις επαφές που είχε ο Σκρίπαλ για να καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο πριν είναι πολύ αργά.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top