Στους 56 οι νεκροί στην Ευρώπη από την κακοκαιρία

Σαρώνει η μεγαλύτερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών

Η Ευρώπη στο έλεος του Χιονιά

Το δριμύ ψύχος και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ευρώπη έχουν κοστίσει έως τώρα τη ζωή 56 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άστεγοι. Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους είναι η Πολωνία, η οποία θρηνεί 21 θύματα.

Ανακοίνωση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση προς τις ευπαθείς ομάδες, τους φτωχούς, τους άστεγους και τους μετανάστες, οι οποίοι πλήττονται ακόμα βαρύτερα από την παγωνιά.

«Εκείνοι που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να ασθενήσουν εξαιτίας του κρύου είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι χρόνια πάσχοντες».

Οι θερμοκρασίες σε πολλές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου είναι πολύ κάτω από το μηδέν, με το θερμόμετρο στην Ελβετία να δείχνει -38 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα λόγω ψύχους 

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας τα αεροδρόμια σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν κυριολεκτικά παραλύσει, με το αεροδρόμιο της Γενεύης χθες να κλείνει και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ να ματαιώνονται και να καθυστερούν δεκάδες πτήσεις.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στους αυτοκινητόδρομους, που κλείνουν λόγω του χιονιού, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

Στη Γαλλία, 2.000 οδηγοί ακινητοποιήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μονπελιέ, και ορισμένοι εξ αυτών έμειναν εγκλωβισμένοι έως και για 24 ώρες.

Επίσης, ματαιώθηκαν ορισμένα δρομολόγια της Eurostar, μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Βρυξελλών.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top