Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία και στον Έβρο! Στρατιωτική άσκηση για την «κατάληψη της απέναντι όχθης»

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τους Γείτονες

Μπορεί μέχρι τώρα τον χειμώνα να μην εκτελούνταν στρατιωτικές ασκήσεις στον Έβρο ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Τουρκία, καθώς το ποτάμι φουσκώνει επικίνδυνα, αυτό όμως φαίνεται να μην ισχύει άλλο, καθώς η 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης πραγματοποίησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση εκεί.

Η άσκηση έγινε στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, στο τμήμα του ποταμού Έβρου που εισέρχεται εντός του τουρκικού εδάφους και θα αποτελούσε τον κεντρικό γεωγραφικό άξονα της επίθεσης στην Ελλάδα, βάσει του σχεδίου «Βαριοπούλα».

Στην άσκηση έλαβαν μέρος μονάδες τεθωρακισμένων και μονάδες πεζικού, που πέρασαν τις όχθες του Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα, τεστάροντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη άσκηση ξεκίνησε μία μέρα μετά από την αποκάλυψη ότι η Άγκυρα φτιάχνει απέναντι από τα Ίμια, στο νησάκι Τσαβούς Αντασί ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Στο νησάκι αυτό βρίσκονται τα ερείπια ενός οθωμανικού πύργου, ηλικίας 350 ετών και ακριβώς δίπλα οι Τούρκοι σχεδιάζουν να χτίσουν το φυλάκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το φυλάκιο αυτό θα χρησιμεύσει ως προστασία από τις ελληνικές κινήσεις, αλλά και από τους λαθρέμπορους που μεταφέρουν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top