Τουρκικά μέσα: Έντεκα τουρκικά πλοία γύρω από τα Ίμια

Ένταση μετά το χτύπημα σε πλοίο του ελληνικού λιμενικού

11 τουρκικά πλοία γύρω στα Ίμια

Νέα ένταση φέρεται να δημιουργούν οι Τούρκοι, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής  από τουρκικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας και προκάλεσε ζημιές στο πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

Για συνέχιση της έντασης γύρω από τα Ίμια όλη την ημέρα σήμερα κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο.

Όπως μεταδίδουν σήμερα στις 14.30 το μεσημέρι ο αριθμός των πλοίων του πολεμικού ναυτικού και των δύο χωρών αυξήθηκε γύρω από την περιοχή των Ιμίων. Πρόκειται για 11 τουρκικά καταδρομικά, μεταξύ των οποίων και  2 καταδρομικά και δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχουν 8 σκάφη της ακτοφυλακής. Αναφέρουν ακόμη ότι πάνω σε δύο ελληνικά σκάφη (τύπου zodyak ) εθεάθησαν ένοπλοι Έλληνες στρατιώτες.

Ένα από τα σκάφη μάλιστα που μετέφερε Έλληνες κομάντος, πέρασε από απόσταση ενός μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια και κατευθύνθηκε προς την Κω. Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκαν αμέσως προς τα Ίμια. Μάλιστα ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν σε απόσταση 80-100 μέτρα το ένα με το άλλο, ενώ τα υπόλοιπα πλοία παρέμεναν σταθερά 1-2 μίλια μακριά από τις βραχονησίδες παρακολουθώντας την κινητικότητα.

Τα τουρκικά μέσα σχολιάζουν επίσης τη στάση της Ε.Ε., γράφοντας ότι πήρε το μέρος της Ελλάδας.

 

 

Δείτε βίντεο από την κινητικότητα στα Ίμια σήμερα το μεσημέρι εδώ

 

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top