Άγριο σφυροκόπημα στη Συρία! Τουλάχιστον 70 άμαχοι νεκροί

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το πεδίο των βομβαρδισμών

Τουλάχιστον 70 άμαχοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή του την Τρίτη κατά τη διάρκεια νέων σφοδρών βομβαρδισμών της συριακής πολεμικής αεροπορίας εναντίον θύλακα ανταρτών.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον ένα μήνα σε όλη τη χώρα, προειδοποιώντας για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έρχονται μία μέρα μετά από τις επιδρομές στην Ανατολική Γούτα, όπου 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τις πιο πολύνεκρες επιδρομές που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων του καθεστώτος στην περιφέρεια της Ανατολικής Γούτας πριν από έξι εβδομάδες.

Στην πόλη Σάκμπα, τα μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη έβγαλαν από τα συντρίμμια ένα κοριτσάκι, ενώ στην πόλη Καφρ Μπάτνα, μέλη των σωστικών συνεργείων και κάτοικοι μετέφεραν με φορεία και με τα χέρια τους τους τραυματίες εν μέσω ενός πυκνού σύννεφου σκόνης και συντριμμιών.

Η Ανατολική Γούτα γίνεται σχεδόν καθημερινά στόχος βομβαρδισμών του καθεστώτος, ενώ οι περίπου 400.000 κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Σε αντίποινα, αντάρτες και τζιχαντιστές εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβόλα εναντίον της πρωτεύουσας, οχυρού του καθεστώτος, όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Πολλά σχολεία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν επ' αόριστον τη λειτουργία τους εξαιτίας των επιθέσεων αυτών.

Εκτός από τις επιδρομές στην Ανατολική Γούτα, το καθεστώς έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία) και όπου είναι παρούσες επίσης πολλές άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Τη Δευτέρα 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στην Ιντλίμπ.

Τόσο η Ανατολική Γούτα όσο και η επαρχία Ιντλίμπ συμπεριλαμβάνονται στις τέσσερις περιοχές αποκλιμάκωσης, που είχαν οριστεί ενόψει μιας συνολικής εκεχειρίας στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top