Η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Αφρίν της Συρίας

Έτοιμη για χερσαία επιχείρηση η Άγκυρα – Εκνευρισμός στις ΗΠΑ

Έτοιμη για χερσαία επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας είναι η Τουρκία, με στόχο να διώξει τους Κούρδους από την περιοχή, κάτι που έχει «εκνευρίσει» τις ΗΠΑ.

Από τη μία, η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων και από την άλλη η Αμερική δεν κρύβει την ενόχλησή της που η Άγκυρα αντί να πολεμά τον ISIS, θέλει να διώξει τους Κούρδους από τη Συρία, συνεχίζοντας τους ανηλεείς βομβαρδισμούς.

«Η επιχείρηση στο Άφριν θα γίνει», δήλωσε Τούρκος Υπουργός Άμυνας  Νουρετίν Τζανικλί, λέγοντας ότι προετοιμάζουν τις συνθήκες για την επιχείρηση.

Ο Τούρκος Υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του, ανέφερε ότι η επιχείρηση είναι δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο.

«Η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί, θα γίνει. Όπως ακριβώς το ανέφερε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πότε, η ακριβής ώρα αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού στο πλαίσιο του πόσο αναγκαία είναι η επιχείρηση και σχετίζεται με την πιο αποτελεσματική και επιτυχημένη διεξαγωγή της. Συνεπώς αυτή τη στιγμή γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν. Θα εξαλειφθούν όλα τα μέτωπα τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας, θα εξοντωθούν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», ανέφερε ο Τζανίκλι.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top