Δισεκατομμυριούχος αρχαιοκάπηλος στη Νέα Υόρκη – Κατασχέθηκαν αρχαιοελληνικά έργα

Αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια και σύμφωνα με τους εκτιμητές κόστισαν περίπου 1,1 εκατ. δολάρια

Δισεκατομμυριούχος αρχαιοκάπηλος στη Νέα Υόρκη

Έφοδο στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν έκαναν εισαγγελείς και κατάσχεσαν πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Ο Steinhardt, ο οποίος είναι διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Μεταξύ των τεμαχίων που κατασχέθηκαν είναι ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που απεικονίζει μια σκηνή από κηδεία και χρονολογείται τον 5ο π.Χ. αιώνα. Η αξία του ανέρχεται τουλάχιστον στις 380.000 δολάρια Κατασχέθηκαν ακόμη αγαλματίδια της Πρωτο-Κορινθιακής περιόδου από τον 7ο π.Χ. αιώνα που απεικονίζουν μια πάπια και μια κουκουβάγια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων, καθώς και ένα ιωνικό γλυπτό με κεφάλι κριού από τον 6ο π.Χ. αιώνα.

Τα αρχαία αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια και σύμφωνα με τους εκτιμητές κόστισαν στον δισεκατομμυριούχο περίπου 1,1 εκατ. δολάρια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top