Οι ωραιότερες και πιο «must» χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης - Φωτορεπορτάζ

Μπείτε στο κλίμα και ζήστε την παράδοση μαζί με θεαματικά εορταστικά happenings

KANTE KΛΙΚ ΣΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΙΒΟΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

 

Χειμώνας, Ευρώπη και Χριστούγεννα είναι το τρίπτυχο της ευτυχίας για τους τυχερούς που θα ταξιδέψουν ή έχουν ήδη ταξιδέψει, σε μια από τις δεκάδες χώρες που «φιλοξενούν» κάποιες από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου.

Αν ψάχνεις για χριστουγεννιάτικα δώρα ή ονειρεύεσαι την ονειρική μυρωδιά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ή τον μαγευτικό ήχο από κάλαντα ή και όλα τα παραπάνω μαζί, τότε η «απάντηση» βρίσκεται εδώ.

Το star.gr έψαξε και βρήκε τις ωραιότερες και πιο «ψαγμένες» χριστουγεννιάτικες αγορές, που θα σε κάνουν να νιώσεις πως όντως «it's the most wonderful time of the year».

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, λίγοι γνώριζαν τους «θησαυρούς» που βρίσκει κανείς στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Ζάγκρεμπ. Πλέον έχει γίνει «must» και «ψηφίζεται» από χιλιάδες ταξιδιώτες ως μια από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές αν θέλει κανείς να περάσει μαγικές στιγμές. Υψηλής ποιότητας κατασκευές, χορωδίες, εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα, πολυάριθμα events (παγοδρόμια και συναυλίες), ιδιαίτερα φαγητά και ποτά σε πολύ προσιτές τιμές συνθέτουν το όλο σκηνικό.

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» ΣΤΟ ΚΟΛΜΑΡ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το Κολμάρ είναι μια από τις καλύτερες αγορές στην Ευρώπη και η καλύτερη της Γαλλίας, καθώς συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ονειρικού προορισμού: Πολιτιστικά events, ξεκούραση, γαστρονομία, κρασιά, παραδόσεις και αρχιτεκτονική. Στην πόλη υπάρχουν πέντε διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές σε έναν λαβύρινθο μικρών δρόμων με παλιά ξύλινα σπίτια. Το σκηνικό είναι τέλειο για οικογένειες, εραστές και παρέες.

«VIENNA MAGIC OF ADVENT», Η ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε μια γιγάντια, μαγική και μοναδική χριστουγεννιάτικη αγορά που σου αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις και είναι ιδανική τόσο για μικρές, όσο και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Η «Vienna Magic of Advent» είναι μία από τις διασημότερες αγορές, καθώς το δημαρχείο της πόλης μεταμορφώνεται σε μία παραμυθένια και λαμπερή περιοχή. Δώρα, στολισμοί, γλυκίσματα και ζεστά ποτά περιμένουν τον επισκέπτη, όπως επίσης καρουζέλ και ειδικές κατασκευές, καθώς και Christmas Workshops για παιδιά.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ «ΨΩΝΙΖΕΙ» ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Η «Advent Feast» στη Βασιλική της Βουδαπέστης είναι μία από τις ωραιότερες αγορές της Ουγγαρίας και μία από τις πέντε καλύτερες στην Ευρώπη. Εκεί μπορείς να δεις τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να… «ψωνίζει». Συνδυάζει το νέο με το παλιό καθώς εκτός από τα παραδοσιακά events, μπορείς να συναντήσεις μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες κατασκευές αλλά και το show από φώτα με 3D γυαλιά που δίνει νέα διάσταση στην πρόσοψη της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Είναι must για τους απανταχού lovers, ενώ έχει «βαφτιστεί» ως «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», καθώς σε μαγεύει με τον στολισμό του, τα καλούδια της Αλσατίας και τη μοναδική του ατμόσφαιρα. Εκεί θα βρει κανείς 4 συναυλίες για τη Γέννηση του Χριστού (Advent) και μεγάλη ποικιλία παραδοσιακής live μουσικής, αλλά και πολιτιστικών events, που σε πηγαίνουν ένα απολαυστικό ταξίδι στο χρόνο.

ΤΟ ΓΚΟΥΡΜΕ «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΑΑΧΕΝ

Εδώ και χρόνια έχει την πρωτοκαθεδρία. Εκεί θα βρεις μια παραδοσιακή και γκουρμέ αγορά σε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στα σύνορα Βελγίου και Ολλανδίας,το Άαχεν της Γερμανίας είναι το σταυροδρόμι της Ευρώπης, ενώ είναι και εύκολα προσβάσιμο.

Κάθε χρονιά, οι πλατείες και οι δρόμοι γύρω από τον Καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο μεταμορφώνονται σε έναν παράδεισο από φώτα και χρώματα, από ήχους και μυρωδιές ελκυστικές, αποτελώντας «must» για τουρίστες, αλλά και ντόπιους.

ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Έχει μακρά παράδοση ως η πιο όμορφη και μεγάλη χριστουγεννιάτικη πόλη με την καλοδιατηρημένη παλιά πόλη λουσμένη στα φώτα. Εκατοντάδες ψηλά δέντρα στολισμένα κατά μήκος του δρόμου δημιουργούν ένα «φωτεινό» μονοπάτι, που δείχνει το δρόμο στους επισκέπτες των Χριστουγέννων.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ TΑΛΙΝ

Ένας θρύλος λέει, πως ο Άγιος Βασίλης ήταν εκείνος που «εγκαινίασε» την πρώτη… έκδοση αυτής της αγοράς στο Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας. Διαθέτει αυθεντικότητα και απίστευτη ομορφιά με στοιχεία παραμυθιού. Το ψηλό δέντρο στη ιστορική πλατεία της πόλης αποτελεί αξιοθέατο για τους επισκέπτες καθώς είναι περικυκλωμένο από μικρά φωτισμένα σπίτια με γλυκίσματα και προϊόντα λαϊκής τέχνης.

WINTER... WONDERS ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το «Winter Wonders» έχει γίνει ένα από τα διασημότερα events της Ευρώπης. Παγοδρόμια, υπέροχο δέντρο, μαγικό show με φως και ήχο, εορταστική παρέλαση, και πολλά άλλα το καθιστούν ένα ακαταμάχητο happening στη Βελγική πρωτεύουσα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

Όσες αγορές βρίσκονται στην πλατεία της παλιάς πόλης στο μεσαιωνικό κέντρο της Πράγας, αυτήν την εποχή «ζωντανεύουν» και φοράνε τα καλά τους για να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες. Σε αντίθεση με άλλες χριστουγεννιάτικες αγορές, αυτή της Πράγας είναι πιο… οικογενειακή.

 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Είναι η καλύτερη αγορά της χώρας και ιδανικός προορισμός για μια εορταστική έξοδο. Είναι η πρώτη που εγκαινιάστηκε στη χώρα το 1999 και έκτοτε κάθε χρόνο μεγαλώνει, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες. Πάγκοι με χειροτεχνίες αλλά και με έθνικ φαγητό, ποτά και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα συνθέτουν ένα ακαταμάχητο σύνολο.

 

GLUHWEIN ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

 

Άρωμα ψημένων μήλων, μπισκότα κανέλας, και γλυκό κρασί γνωστό και ως gluhwein συνοδεύουν τις πολλές (μικρές και μεγάλες) χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης που δεν αφήνουν κανέναν επισκέπτη ανικανοποίητο.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

Το παλιομοδίτικο λούνα παρκ στους κήπους Τίβολι και η χριστουγεννιάτικη αγορά που θυμίζει αλπικό χωριό θα σας κλέψουν την καρδιά. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το αndesteg, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό με τραγανή ψητή πάπια, σερβιρισμένη με πατάτες και λάχανο.

 

Επιμέλεια: Χριστίνα Βεργιώτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top