Στις φλόγες το «Μπελ Αιρ», η γειτονιά των μεγιστάνων και των stars στο Λος Άντζελες

Απειλούνται τα σπίτια τους - Πύρινη κόλαση στην περιοχή

Μια από τις πλουσιότερες γειτονιές του Λος Άντζελες, εκεί που μένουν μεγιστάνες και stars, απειλείται από την φωτιά «Σκίρμπολ» η οποία έχει πλήττει την περιοχή από το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, 150 σπίτια έχουν καεί και 360.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Οι φλόγες πλέον, απειλούν και το Μπελ-Αιρ, το μέρος όπου κατοικούν δισεκατομμυριούχοι όπως η ποπ σταρ Μπιγιονσέ, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ κ.α.

Οι πολυτελείς τους κατοικίες που ενίοτε κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια  --αντίγραφα των πύργων της Τοσκάνης, ανάκτορα μινιμαλιστικού ύφους ή αγροτικά cottages-- απειλούνται από την πυρκαγιά του Σκίρμπολ, που έχει ήδη καταστρέψει 2.000 στρέμματα μέσα σε 24 ώρες. Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έγιναν στάχτη, ενώ οι φλόγες απειλούν την έπαυλη του Μέρντοκ.

Η ιδιοκτησία του Μέρντοκ βρίσκεται μέσα σε έναν περίβολο που προστατεύεται από βαριά κιγκλιδώματα πίσω από τα οποία υπάρχουν υπερπολυτελή σπίτια και ένας αμπελώνας.

Η φωτιά του Σκίρμπολ, που απειλεί επίσης το μουσείο του Κέντρου Getty και τους σπάνιους πίνακες ζωγραφικής που διαθέτει, «προχωρούσε τόσο γρήγορα, όπως ένα αυτοκίνητο στην εθνικό οδό», νωρίτερα σήμερα, με φλόγες ύψους 10 και πλέον μέτρων, αναφέρει ο διοικητής Βαλντέζ.

Βετεράνος, με 30 χρόνια στην πυροσβεστική, είναι στο πόδι σχεδόν 48 ώρες, όπως και οι άνδρες του. «Κοιμούνται 10 με 20 λεπτά» για να αντέξουν, δηλώνει και ξέρει ότι η νύχτα προβλέπεται μακρά.

Η τελευταία φωτιά στο Μπελ-Ερ το 1961 ήταν καταστροφική: 500 κατοικίες καταστράφηκαν, κάτι που οδήγησε σε μια αναθεώρηση του κώδικα αντιπυρικής προστασίας της πόλης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top