Σοκαριστικές μαρτυρίες για δημοφιλή αλυσίδα σπα στις ΗΠΑ: Πάνω από 180 γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από μασέρ

Τις δωροδόκησαν για να μη μιλήσουν

Πάνω από 180 γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από μασέρ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις για μια μεγάλη αλυσίδα σπα, οι θεραπευτές των οποίων κατηγορούνται από εκατοντάδες πελάτισσες για σεξουαλική παρενόχληση.

Έκθεση της αστυνομίας που κυκλοφόρησε χθες, Κυριακή, αναφέρει ότι πάνω από 180 γυναίκες παραδέχονται ότι δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από θεραπευτές της συγκεκριμένης αλυσίδας, που είναι, μάλιστα, η 3η δημοφιλέστερη στις ΗΠΑ.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των γυναικών-θυμάτων. Περιγράφουν πώς κάτι τόσο όμορφο κι ευχάριστο, όσο ένα μασάζ, κατέληξε να γίνει μια φρικτή εμπειρία για εκείνες.

   

Η Σούζαν Ίνγκραμ και ο θεραπευτής που την παρενόχλησε

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015, όταν η Σούζαν Ίνγκραμ μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε η ίδια: στην έβδομη επίσκεψή της στο ινστιτούτο, αισθάνθηκε τα δάχτυλα του θεραπευτή της στα γεννητικά της όργανα και το στήθος της. Αμέσως ενημέρωσε τη διευθύντρια του σπα, εκείνη, ωστόσο, απάντησε ότι δεν μπορούσε να διακόψει το μασάζ για να ρωτήσει τον θεραπευτή τι ακριβώς είχε συμβεί. Η Ίνγκραμ, σοκαρισμένη, ξέσπασε σε κλάματα, νιώθοντας αβοήθητη. Τελικά, η διευθύντρια της είπε ότι αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο και την αμφισβήτησε.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, μία άλλη γυναίκα, Η Ντανιέλ Ντικ, ανέφερε ότι είχε κλείσει τα μάτια της για να χαλαρώσει την ώρα του μασάζ και τότε ένιωσε ξαφνικά κάποιον να γλύφει τον κόλπο της.

«Ξαφνιάστηκα και αμέσως σηκώθηκα από το κρεβάτι, ενώ εκείνη την στιγμή ο μασέρ μου άρπαξε το χέρι και με ικέτευε να τον συγχωρέσω. Του έκανα μήνυση τον ίδιο μήνα» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μασέρ κατηγορήθηκε την ίδια εποχή για σεξουαλική επίθεση κι από άλλες δυο γυναίκες. Το σπα αντέδρασε «κάνοντάς του περισσότερα μαθήματα κι εκπαιδεύοντάς τον περισσότερο». Εκείνος, φυσικά, το ξανάκανε. 

   

Η Ντανιέλ Ντικ και ο μασέρ που την παρενόχλησε

Ο συγκεκριμένος θεραπευτής καταδικάστηκε πέρυσι, αφού ομολόγησε, σε 13 χρόνια φυλάκιση. Είχε επιτεθεί σε 9 ακόμα γυναίκες.

Παρ’ όλ’ αυτά, η αλυσίδα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει διεύθυνση ή να έχει δείξει κάποιο ίχνος μεταμέλειας. Μερικές, μάλιστα, γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τους προσέφεραν δωρεάν θεραπείες μασάζ για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. 

H Αμερικανική Ένωση Θεραπευτών Μασάζ, από τη μεριά της, καλεί όσους ανθρώπους πέφτουν θύματα παρενόχλησης να απευθύνονται αμέσως στην αστυνομία, παρακάμπτοντας τους διευθυντές των ινστιτούτων. 

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top