Τυφώνας Ντάμρεϊ: Σάρωσε το Βιετνάμ - 27 νεκροί και 22 αγνοούμενοι

Συνοδεύεται από ανέμους 90-130 χιλιομέτρων την ώρα

Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα που πλήττει το κεντρικό και το νότιο Βιετνάμ, λίγες ημέρες πριν η χώρα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ο τυφώνας Ντάμρεϊ, το 12ο ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, έφθασε στη γη το Σάββατο, συνοδευόμενος από ανέμους 90-130 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας ζημιές σε 40.000 σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον τυφώνα τον χειρότερο που έχει πλήξει τη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 27 νεκροί και 22 άνθρωποι αγνοούνται, 626 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και 30.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σφυροκοπούν την παράκτια ζώνη σήμερα και οι πλημμύρες έκοψαν στη μέση έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της χώρας, καθώς τα νερά κάλυψαν 30 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου αυτού.

Το βαρύτερο πλήγμα υπέστη η περιοχή γύρω από την πόλη Νια Τραν, 500 χλμ. νότια της παράκτιας πόλης Ντανάι, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος της APEC εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top