Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζδεμόν και 4 μέλη της κυβέρνησής του

Διατάχτηκε η προφυλάκιση 8 μελών της κυβέρνησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος τους - Νέα Ενημέρωση 20:49

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζδεμόν, και τεσσάρων ακόμα μελών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Διαβάστε επίσης: Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση των μελών της καταλανικής ηγεσίας

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πουτζδεμόν όσο και οι υπόλοιποι 4 έφυγαν από την Ισπανία και πήγαν στο Βέλγιο, μια κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς.

Παράλληλα, διατάχτηκε από την ισπανική εισαγγελία η προφυλάκιση 8 μελών από τα 14 της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται. Ανάμεσα στους 8 είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πουτζδεμόν, Οριόλ Χουνκέρας.

Διαβάστε επίσης: Ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλες Πουτζδεμόν αν δεν εμφανιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας

Ο δικηγόρος του Πουτζδεμόν δήλωσε ότι το κλίμα στην Ισπανία δεν είναι καλό για τον πελάτη του κι ότι ο Καταλανός ηγέτης θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις του, γι’ αυτό και πήγε στο Βέλγιο. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Ανήσυχη η ισπανική Κεντρική Τράπεζα

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας έκανε λόγο για «σημαντικές απειλές» και «οικονομικό κόστος» από την κρίση που ξέσπασε από το δημοψήφισμα και μετά, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ύφεσης της καταλανικής οικονομίας.

Ήδη ο πρώτος κλάδος που έχει επηρεαστεί είναι ο τουριστικός, εξαιτίας των διαδηλώσεων και των επεισοδίων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top