Δυο μήνες φυλακή για την Ουκρανή κόρη μεγιστάνα που σκόρπισε τον θάνατο με το αμάξι της - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Η 20χρονη Αλιόνα σκότωσε 5 άτομα με το αυτοκίνητό της, όταν έπεσε πάνω τους

Για δυο μήνες θα παραμείνει στη φυλακή, χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης, η 20χρονη Αλιόνα Ζαΐτσεβα, κόρη του Ουκρανού μεγιστάνα της ενέργειας, Βασίλι Ζαΐτσεφ. Η 20χρονη σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, παραβιάζοντας έναν φωτεινό σηματοδότη και πέφτοντας με υψηλή ταχύτητα πάνω σε δεκάδες πεζούς σε κεντρικό δρόμο του Χάρκοβο. 

Λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα, είπε στους δημοσιογράφους: «Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι οικογένειες των θυμάτων να επιτρέψουν στους γονείς μου να τους βοηθήσουν, γιατί πραγματικά τους συνέβη ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Η σκέψη μου είναι μαζί τους». Μόλις άκουσε τη δικαστική απόφαση, ξέσπασε σε κλάματα.

  

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλιόνα χαμογελούσε στην ανάκριση, σαν να μην έγινε τίποτα. Οι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τι συνέβη, πήγαν να τη λυντσάρουν όταν βγήκε σώα από το σμπαραλιασμένο αμάξι της, την προστάτεψαν, όμως, οι οπλισμένοι σωματοφύλακές της. Ο δε πατέρας της πήγε να ρίξει το φταίξιμο στον άλλο οδηγό, με το οποίον τράκαρε η κόρη του... Για τα θύματα δεν είπε λέξη. 

Αν και η δικηγόρος της, Γιούλα Κοζίρ, που συνήθως αναλαμβάνει ζάμπλουτους επιχειρηματίες που κατηγορούνται για διαφθορά, ζήτησε να τεθεί η πελάτισσά της σε κατ’ οίκον περιορισμό, το αίτημα απορρίφθηκε εξαιτίας των διασυνδέσεων του Ζαΐτσεφ και του κινδύνου η κατηγορούμενη να διαφύγει από τη χώρα.

Η Αλιόνα είχε φάει ήδη 8 φορές πρόστιμο, μέσα στα δύο χρόνια που οδηγεί, εκ των οποίων οι μισές για υπερβολική ταχύτητα. Αυτή τη φορά πέρασε με κόκκινο. 

Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας τώρα: η 20χρονη, όπως όλα δείχνουν, είχε κάνει χρήση κάνναβης πριν πιάσει το τιμόνι, καταλήγοντας να σκοτώνει 5 άτομα.  

Η τοπική αστυνομία θεωρεί ότι η κοπέλα έκανε αγώνες με άλλο αυτοκίνητο και γι’ αυτό έτρεχε με διπλάσια από την επιτρεπόμενη ταχύτητα.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top