Τη Γερμανία επικρίνει ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην TRT World

Βέλη και στις ΗΠΑ για τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τη Γερμανία επικρίνει ο Ερντογάν σε συνέντευξή του

Τη Γερμανία επέκρινε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο TRT World Forum.

«Εγώ θα μιλήσω δίνοντας ονόματα. Δεν έχει νόημα να μιλήσω κεκαλυμμένα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι έστειλαν 4.500 φακέλους στην Γερμανία σχετικά με το ΡΚΚ και δεν πήραν απάντηση για κανένα. 

Για τις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως όταν πήγε εκεί, είχε διαδήλωση εναντίον του το ΡΚΚ η οργάνωση FETO (γκιουλενιστές) και ότι μια άλλη ομάδα έκανε διαδήλωση υπέρ του ιδίου. Η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που διαδήλωναν υπέρ του Ερντογάν και δύο του ΡΚΚ, ωστόσο αργότερα άφησε τους συλληφθέντες του ΡΚΚ ελεύθερους, όχι όμως και τους εκείνους που διαδήλωσαν υπέρ του. Κατηγόρησε ακόμη τις ΗΠΑ ότι εξακολουθούν να επιτρέπουν στον Φετουλάχ Γκιουλέν να ζει στο έδαφός της. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το κόμμα του κερδίζει τις εκλογές και παρ’ όλ’ αυτά η Δύση βγαίνει και καταδικάζει το κόμμα του. «Εγώ είμαι καχύποπτος για τη Δύση. Εμείς σε αυτή τη χώρα ιδρύσαμε αυταρχικό καθεστώς;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν τόνισε ακόμη ότι «ζούμε σε ένα κόσμο που εκείνος που είναι δυνατόν είναι και εκείνος που έχει δίκαιο. Εγώ σε ένα τέτοιο κόσμο δεν θέλω να ζω». Πρόσθεσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 3,5 εκατομμύρια Σύρους και έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής πάνω από 30 δις. «Αυτός ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους πέντε», υπογράμμισε.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top