Με έφοδο της αστυνομίας και επεισόδια ξεκίνησε το δημοψήφισμα στην Καταλονία!

Έκρυθμη η κατάσταση στην Βαρκελώνη - Κατασχέθηκαν κάλπες - Τραυματίσθηκε ένας πολίτης

 Με έφοδο της αστυνομίας  και επεισόδια ξεκίνησε το δημοψ

Με έφοδο τη αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα και με επεισόδια με τους πολίτες που περιφρουρούσαν όσα από αυτά παρέμειναν ανοιχτά, ξεκίνησε στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας το δημοψήφισμα στην Καταλονία, η διεξαγωγή του οποίου έχει απαγορευθεί από την κυβέρνηση της Ισπανίας.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το απαγορευμένο από τη Μαδρίτη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Πουτζδεμόν σύμφωνα με το ΑFP.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Εξάλλου το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.

«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις, 10:00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top