Οι 10 καλύτερες χώρες για να… μεταναστεύσεις

Με κριτήρια την οικονομία, τις εμπειρίες και την οικογένεια

Οι 10 καλύτερες χώρες για να…  μεταναστεύσεις

Η HSBC δημοσίευσε πρόσφατα μια κατάταξη με τις καλύτερες χώρες για μετανάστες, με βάση την ετήσια έκθεση μεταναστών, η οποία βασίζεται σε τρεις παράγοντες: Την οικονομία, τις εμπειρίες και την οικογένεια.

Η ίδια η έκθεση βασίστηκε σε μια online έρευνα της YouGov, η οποία αφορούσε σχεδόν 27.587 μετανάστες από 159 χώρες.

Δείτε παρακάτω τη λίστα:

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Οι μετανάστες έχουν κατατάξει την ασιατική πόλη-κράτος ως τον καλύτερο παγκόσμιο προορισμό για τρία χρόνια διαδοχικά. Περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) των μεταναστών χαρακτήρισε το εκπαιδευτικό σύστημα της Σιγκαπούρης ως “εξαιρετικό” σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Νορβηγία σημείωσε σταθερή άνοδο σε όλους τους υποδείκτες, κατατάσσοντάς τη στη δεύτερη θέση στα οικονομικά, έκτη στις εμπειρίες και τέταρτη στο περιβάλλον για την οικογένεια.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η Νέα Ζηλανδία είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρίες. Μάλιστα, το 58% των μεταναστών δήλωσαν ότι μετακόμισαν στη χώρα προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία θεωρείται ιδανική για οικογένειες και για όσους θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή στην καριέρα τους.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ολλανδία θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για τους μετανάστες που έχουν οικογένεια. Διακρίνεται για την καλύτερη υγεία και την ευημερία των παιδιών των εκπατρισμένων (76%) και την καλύτερη ποιότητα της εκπαίδευσης (72%) που προσφέρει.

ΚΑΝΑΔΑΣ

Οι μετανάστες στον Καναδά υποστηρίζουν ότι το «νέο τους σπίτι» είναι σταθερό, ασφαλές και πολύ φιλικό. Μάλιστα, κατέταξαν τη βορειοαμερικανική χώρα ως μία από τις πιο φιλόξενες και ανεκτικές χώρες του κόσμου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι επενδυτές μετακομίζουν στην Αυστραλία για τον ηλιόλουστο καιρό και τις καλές προοπτικές απασχόλησης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μείνετε: Από την κοινωνική ζωή μέχρι την κουλτούρα της χώρας.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία σημείωσε καλά αποτελέσματα σε όλα τα υποδείγματα, από την οικογένεια μέχρι την οικονομία.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Αυστρία διαθέτει καλή οικονομία και ένα ιδανικό περιβάλλον για οικογένειες.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσελκύουν ένα ευρύ φάσμα ατόμων που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν μακριά από το σπίτι τους.

Πηγή: fortunegreece.com

Διαβάστε εδώ  όλη την έρευνα. 

Photo: AP Images

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top